ГОРЕЩО В ПИК TV: Вижте екшъна между Маноил Манев и Бойко Рашков - вътрешният министър обижда депутата от ГЕРБ на полицай в ТЕЦ (ВИДЕО)

Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК TV: Вижте екшъна между Маноил Манев и Бойко Рашков - вътрешният министър обижда депутата от ГЕРБ на полицай в ТЕЦ (ВИДЕО)

98872
на 14.04.2022
ГОРЕЩО В ПИК TV: Вижте екшъна между Маноил Манев и Бойко Рашков - вътрешният министър обижда депутата от ГЕРБ на полицай в ТЕЦ (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Щур скандал развихриха депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и вътрешният министър Бойко Рашков по време на заседание на комисията по вътрешен ред и сигурност. Поводът беше питане от народния представител какво прави МВР за контрол на бежанците от Украйна. 

препоръчано

"Искам да отправя въпрос към ръководството на МВР и той е свързан с идващите от Украйна мигранти. Ние проявяваме и загриженост, и толерантност, и гостоприемството като страна, като държава, като хора. Но какво прави МВР по контрола на влизащите от Украйна за тяхната криминална регистрация, има ли опасни лица за сигурността на страната ни. Идват хора, които ние приемаме с отворени сърца и обятия, но трябва да знаем кой и защо влиза.  Защото в една страна, в която се води война, може да има поне няколко профила", каза Маноил Манев.

"Всеки може да отговори на този въпрос, не само министъра на МВР. В Украйна има ограничение да напускат страната мъжете. Тук се приемат жени с деца. Ние приемаме хора от Украйна, които бягат от война. Ако някой мисли, че на границата можем да правим проверки за криминална регистрация, не е в час, извън училище е. Създадохме изцяло организация за тези бежанци да бъдат приети. Службите в Украйна са в сложна ситуация", отговори Бойко Рашков.

"Ще пропусна това кой е в училище и кой - не. Да го обясни министъра на хората във Варна, Бургас, София, където се виждат огромните джипове и кортежите с охрана. Не се съмнявам, че правим хуманитарни приемания на граждани, които бягат от война. Но отговорът е, че ние не правим нищо по контрола какви хора влизат. Колко имплантирани разузнавачи от Русия могат да влязат с потока. Нищо не правим да проверяваме по темата какви хора влизат в страната ни. Не можем да си затваряме очите нито като депутати, нито като граждани", контрира Манев.

Това ядоса Рашков и той скочи с думите: "Вие не сте юрист. А сте полицай от тецовете, от ТЕЦ-Марица в Стара Загора". Маноил Манов го репликира, че той е народен представител, а Рашков е назначен министър. "Как позволявате на министър да прави внушения по отношение на политическа партия без нищо, без да има документи, в председателствана от вас комисия. Справете се с председателстването си не само в услуга на министъра", обърна се Маноил Манев към председателя на комисия Атанас Атанасов. 

Рашко нарече Манев "господина с дебелия глас" и подхвърли дали той ще завърши докторантурата си. Депутатът скочи, че е заплашван. "Заплаха е, че няма да завърша в Академията на МВР, ще говорим като се явя", отвърна Манев.

Рашков пък не пропусна да спомене, че Десислава Атанасова му е била студентка.  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК