ГОРЕЩО В ПИК TV: ГЕРБ: Прикрива ли се убийството на лейтенант Манчев? Така управлява Радев и не трябва повече да е президент (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ГОРЕЩО В ПИК TV: ГЕРБ: Прикрива ли се убийството на лейтенант Манчев? Така управлява Радев и не трябва повече да е президент (ВИДЕО)

61815
на 14.09.2021
ГОРЕЩО В ПИК TV: ГЕРБ: Прикрива ли се убийството на лейтенант Манчев? Така управлява Радев и не трябва повече да е президент (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Разкрития за разследването по смъртта на военен след инцидента в Чешнегирово съобщават от ГЕРБ, за които и медията ни писа по-рано. 

препоръчано

От партията заявиха, че ще настояват за разследване на смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев и ще иска Радев да освободи незабавно шефа на Военна полиция Ивайло Сотиров заради прикриване на инцидента и разследването. Тома Биков заяви, че има потулени доказателства.

"Искаме министърът на отбраната да подаде оставка и Радев да му я поиска. Той ръководи тези хора и трябва да има отношение към този въпрос. Искаме да се осигури пълна прозрачност за случващото се във Военна полиция и участвалите в това разследване на бъдат вкарани в списък на заподозрените за прикриване на разследването на инцидента", каза още Биков.  

"Военна полиция е открила в свой доклад много странни данни и той е предоставен на МО. Там е посочено да не се търси отговорност от Манчев, но министърът не е одобрил това предложение и го е върнал на военна полиция, където започва нова проверка от друго лице, а първият разследващ е уволнен", разкри Христо Гаджев. Той заяви, че семейството на лейтенанта е разкрило, че му е оказван тежък натиск от страна на Военна полиция. "Съдебна медицина съобщи, че има съмнения за това дали е самоубийство, тъй като посоката на стрелбата не говори за това, а точно обратното", обяви още Гаджев, както и ПИК съобщи по-рано.

"Този слручай е синтез на начина, по който управлява Румен Радев. Формализирането на това разследване и очевидно неуспешният опит да се прикрие убийство, е показателен за начина на функциониране на хората на Радев. Целта е да му се осигурява пълне комфорт, не само за изборите, но и логистична подкрепа и ресурси.

Тези хора не се спират пред нищо, включително да прикриват убийства, за да може техният кръстник и патрон Румен Радев да си спечели втори мандат. Радев даде генералско звание на човека, който назначи да оглавява Военна полиция, а той беше ръководител там и по време на инцидента и е отговорен за разследването и прикриването. Така работят тези хора. Затова е важно Радев повече да не бъде президент", отсече Даниел Митов и припомни, че същите казуси и злоупотреби има и по други министерства. 

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това