ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с ударна акция пред Министерството на културата - иска оставката на Минеков! Любен Дилов-син: Радев каза, че ако подкарва медии, ще започне от ПИК. Това е безпрецедентно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с ударна акция пред Министерството на културата - иска оставката на Минеков! Любен Дилов-син: Радев каза, че ако подкарва медии, ще започне от ПИК. Това е безпрецедентно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

145684
на 07.12.2021
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с ударна акция пред Министерството на културата - иска оставката на Минеков! Любен Дилов-син: Радев каза, че ако подкарва медии, ще започне от ПИК. Това е безпрецедентно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Представители на партия ГЕРБ и Младежи ГЕРБ организират флашмоб пред Министерството на културата с искане за оставката на министър Велислав Минеков.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Причината за недоволството е вчерашното разпореждане на скандалния министър, който се прочу с носенето на ковчези на миналогодишните метежи срещу властта, с което той заповяда да се затвори редакцията на вестник "Труд".

Сред пристигналите на протеста бяха проф. Асен Балтов, проф. Костадин Ангелов, Тома Биков, Георг Георгиев, Теменужка Петкова, Любен Дилов-син, Александър Ненков, Маноил Манев. Всички протестиращи носеха в ръцете си новия брой на вестник "Труд".

Протестиращите застлаха стълбите към ведомството с вестници.

"Дойдохме да постелим "стълбите на властта" с вестник "Труд". Защото това е очевидно мечта на президента Радев. Очевидно това е мечта на един скулптор, който всъщност е културен министър по силата на някакво случайно стечение на обстоятелствата, а всъщност той мечтае да е милиционер. Един нов Лев Главинчев можем да го наречем", заяви Любен Дилов.

Той изтъкна, че това, което се случва, е безпрецедентно в най-новата българска история: "Без съдебно решение, при отворен съдебен спор, който се решава във ВАС, имаме едно насилствено действие на властта по прекратяване дейността на една медия".

Любен Дилов отбеляза, че прави изключително лошо впечатление реакцията на медийната общност спрямо милиционерщината срещу най-старата вестникарска медия в България. "Позицията на Европейската асоциация на журналистите е смехотворна... Ако не се реагира, независимо какво отношение имаме към конкретния вестник, просто обричаме собствената си крехка свобода, която и без това виси на косъм. Това е солидарност на медиите в България. И двамата министри, отговорни за това действие - на вътрешните работи и културата, не бива да бъдат допускани на по-висок пост от този на домоуправител, при съгласие на съкооператорите, разбира се", допълни той.

Тома Биков заяви на свой ред, че вчера в редакцията на "Труд" са присъствали хора, на които изобщо не им е работата там. "Светослав Трайков е официално нямаше никаква работа вчера в редакцията на вестник "Труд". Защото той не представлява никого", заяви Биков.

"Вчера министърът на културата заяви, че ще извади и ГЕРБ от централата. Това е абсолютно безпрецедентно изявление. ГЕРБ не дължи никаква сума за централата си. Ние сме абсолютно против да бъде вадена всяка партия от централата им. Ние, за разлика от БСП, дългове нямаме. Ако се опита по някакъв начин да ни извади от централата, той ще се сблъска челно със стена. Ние имаме стотици хиляди симпатизанти. И това е най-неподходящото нещо, което една власт може да направи. Ние призоваваме Румен Радев и министрите му да не пречат да бъде извадена България от политическата криза", категорично подчерта Тома Биков.

"Румен Радев заяви вчера, че "ако искаме да подкараме някого, ще започнем от ПИК". Щом президентът на България иска "да подкара някого", това е сигнал за всички. Това е безпрецедентно! Такова чудо не се беше случвало!", коментира Любен Дилов.

Той отбеляза, че ГЕРБ очакват от ПП темата за спецакцията срещу "Труд" да бъде утре първа точка от дневния ред на парламента.

Тома Биков заяви, че от Министерство на културата не са издавали фактури за платения наем от страна на "Труд". "Имаме готовност да платим, само че от Министерство на културата не ни дават фактури", са заявили от редакцията на вестника. "Това е глупава постъпка на хора, които не знаят какво правят. И тези хора трябва да бъдат спрени от този, който ги е назначил", заяви Биков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК