ГОРЕЩО В ПИК TV! Живко Тодоров РАЗКРИ какъв е залогът да има редовен кабинет: Време е за национални приоритети! Политиците да спрат да гледат назад и да вадят скелети от гардероба (ВИДЕО)

Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК TV! Живко Тодоров РАЗКРИ какъв е залогът да има редовен кабинет: Време е за национални приоритети! Политиците да спрат да гледат назад и да вадят скелети от гардероба (ВИДЕО)

81184
преди 4 часа
ГОРЕЩО В ПИК TV! Живко Тодоров РАЗКРИ какъв е залогът да има редовен кабинет: Време е за национални приоритети! Политиците да спрат да гледат назад и да вадят скелети от гардероба (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Един от най-знаковите кметове на ГЕРБ - Живко Тодоров, четвърти мандат градоначалник на един от най-просперищатите български градове - Стара Загора, прие предизвикателството да се впусне в надпреварата за 51-ото Народно събрание. Той е водач на листата на ГЕРБ в региона.

препоръчано

Дни преди вота на 27 октомври Тодоров разкри пред ПИК TV и Соня Колтуклиева какъв е големият залог да има редовен кабинет. 

"Броя свършената работа, защото тя е най-важната за хората. Кампаниите сами по себе си са нищо повече от поемане на ангажименти и обещания. Въпросът е какво се случва след кампаниите и дали хората, които ги поемат, ги изпълняват. Аз съм по-скоро от втората част и там винаги гледам да съм най-добър“, коментира Тодоров.

"Хората заслужават след седем поредни избора да чуват директно думите. Аз смятам, че националните приоритети, които партиите са прокламирали и създали като едва ли не най-важна точка в дневния ред на държавата като Еврозона, Шенген, не говорят абсолютно нищо за хората и по никакъв начин хората не ги свързват с подобряване на своя живот. По-скоро тези приоритети звучат много абстрактно, както и т.нар. евроатлантизъм и всичко, свързано с него“, призна Тодоров, коментирайки предизборната кампания и изобщо дневния ред на държавата. 

Той сподели, че по време на кампанията се е опитвал да отправя директни послания, които са в конкретика за Старозагорския регион, където хората поставяли конкретни искания като оправяне на път, разкриване на нови работни места, а хората от мините и тецовете да получат помощта на парламента, за да могат да работят поне до 2030 г.

Живко Тодоров отново каза, че няма намерение да влиза в парламента, а ще си остане кмет. Впуснал се в надпреварата, за да помогне на неговите колеги в ГЕРБ и не съжалява, че е включил в нея.

"Искам връзката на Стара Загора с магистрала "Тракия“ да е четири ленти, а на мястото на аерогарата да имаме Индустриална зона, искам програмата за общините, която беше гласувана тази година, да продължи, общините имат нужда от това“, посочи той ежедневните проблеми на хората. 

Според него в последните 4 години популизмът е превзел политиката. "Не може да ни занимават с т.нар. съдебна реформа всеки ден, кой ще бъде шеф на КОНПИ, кой ще бъде шеф на КЗК. Това са въпроси, които интересуват една малка група от хора в столицата. Обикновените хора като мен се интересуват от съвсем други неща“, каза още Тодоров. 

Това, че ще влезем в Еврозаната, нищо не помага на един гражданин на България в ежедневните му дейности и няма да реши неговите проблеми. Основният приоритет трябва да бъде за всеки един човек държавата да бъде много по-добра, изтъкна кметът на Стара Загора.

"Реформа в енергетиката ще има, но това трябва да стане след 2030 г., тя ще позеленее“, предупреди кметът на Стара Загора, но изтъкна, че дотогава трябва да се гласуват съответните закони в парламента, с които да се обезпечи работата на работещите в момента.

"Аз съм на страната на хората. Заставам зад справедлив преход. Не бива заради отделни интереси да страда този сектор, да страда и държавата. Ако "Марица изток“ спре да работи, щетите за бюджета ще са много по-големи от дотирането в момента“, сподели Тодоров повече по въпроса с прехода и "Зелената сделка“.

Градоначалникът обясни, че България не е готова за реформа в енергетиката точно в този момент, защото това ще доведе до повишаване цената на електроенергията за битовите потребители.

"Ние тази реформа трябва да я направим, но още не сме готови за нея. Според мен това се прави чисто чиновнически. Начинът, по който работи европейската администрация, в последния момент праща, че има срокове“, заяви той.

"Време е за национални приоритети! Време е вместо партиите да се карат и да се бият на трибуната, което е изключително срамно за държавата, да се съберат и да направят стратегия за всеки един сектор. Какво правим със здравоопазването?“, попита той.

"Моят апел е политиците да забравят миналото, да спрат да вадят скелетите. Спрете да гледате назад, гледайте напред към бъдещето", завърши с този апел Живко Тодоров.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК