ГОРЕЩО В ПИК TV: Заверата лъсна - хората на Слави в коалиция с ДПС, ДеБъ и "мутрите" на Манолова! Избраха Ива Митева за председател на парламента (ОБНОВЕНА)

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК TV: Заверата лъсна - хората на Слави в коалиция с ДПС, ДеБъ и "мутрите" на Манолова! Избраха Ива Митева за председател на парламента (ОБНОВЕНА)

93300
на 21.07.2021
ГОРЕЩО В ПИК TV: Заверата лъсна - хората на Слави в коалиция с ДПС, ДеБъ и мутрите на Манолова! Избраха Ива Митева за председател на парламента (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

След старта на 46-ото Народно събрание новите депутати избраха председател на парламента. 

препоръчано

Преди самото избиране на нов председател, народните представители обсъдиха самата процедура по избор.

231 депутати подкрепиха процедурата, след което се пристъпи към избора на председател на Народното събрание. 

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" очаквано предложи Ива Митева за председател на 46-ото Народно събрание.

За разлика от миналия парламент, сега от БСП също излязоха със свое предложение. Корнелия Нинова предложи Кристиан Вигенин за председател на 46-ото Народно събрание.

Депутатите гласуваха първо кандидатурата на Ива Митева. Гласуваха 237 народни представители. "За" гласуваха 137, 1 "против", 99 "въздържали се". По групи стана ясно, че номинацията на Ива Митева е подкрепена от "Има такъв народ", "Демократична България", ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме". Това е още едно доказателство за подкрепата, която се очаква да получи правителството на Слави Трифонов от ДПС и за връзките на шоумена с партията на Ахмед Доган.

Тъй като Митева събра повече от половината гласове на депутатите, тя е избрана за председател на 46-ото Народно събрание, въпреки че по процедура тя да се гласува и втората кандидатура, която е на Кристиан Вигенин. 

Преди гласуването обаче думата поиска Георги Кадиев, който да обясни защо е гласувал "против". По думите му причината е липсата на диалог. "Нещото, което трябва да направим, са преговори, които да са официални и да завършват със споразумение", отсече Кадиев и добави, че тъй като няма разговори, затова и групата на БСП няма да подкрепи правителството на "Има такъв народ".

Кандидатурата на Вигенин за председател на парламента подкрепиха 35 души, 60 бяха "против", а 137 ' въздържали се", с което официално Ива Митева беше обявена за следващия председател на 46-ото Народно събрание.

"На 12 юли се навършиха 30 години от приемането на българската Конституция, съгласно която България е република с парламентарно управление", започна речта си Ива Митева.

"Силен парламент означава прямо отношение с народа, означава постоянно търсене на отговорност на членовете на Министерския съвет", добави тя.

По време на речта на Митева от парламента си тръгнаха голяма част от дипломатите, като сред първите, които напуснаха сградата на Народното събрание беше американският посланик Херо Мустафа.

Първа задача на Митева беше да си избере заместници и след като депутатите гласуваха с пълно мнозинство процедурата по избори на зам.-председатели, париите обявиха своите предложения.

"Има такъв народ" предложи за зам.-председател на 46-ото Народно събрание Виктория Василева. коалицията ГЕРБ-СДС предложи Росица Любенова Кирова, БСП предложи Кристиан Вигенин, "Демократична България" - Атанас Атанасов, ДПС предложи Мукаддес Йосуф Налбант, а "Изправи се БГ! Ние идваме" - Татяна Дончева.

Предложенията за зам.-председатели бяха гласувани в цялост. Всички 227 депутати, които гласуваха, подкрепиха кандидатурите.

Последва гласуване на правилника и дейността на Народното събрание, както и на секретари на 46-ото Народно събрание.

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това