ГОРЕЩО В ПИК TV: Медици и граждани на пореден протест пред "Пирогов" в защита на проф. Балтов - искат оставката на Кацаров (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК TV: Медици и граждани на пореден протест пред "Пирогов" в защита на проф. Балтов - искат оставката на Кацаров (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

153677
на 19.07.2021
ГОРЕЩО В ПИК TV: Медици и граждани на пореден протест пред Пирогов в защита на проф. Балтов - искат оставката на Кацаров (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Медици от "Пирогов" и спонтанно присъединили се към тях граждани излязоха на пореден протест в двора на лечебното заведение в защита на отстранения директор проф. Асен Балтов.

препоръчано

Медиците са категорични, че доскорошният им началник трябва да се върне на работа, а служебният здравен министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров, да си подаде оставката.

Припомняме, че Кацаров отстрани проф. Балтов чрез медиите и позовавайки се единствено на спорен доклад от НЗОК. Решението му предизвика вълна от недоволство, като политици и общественици вече заявиха своята подкрепа за проф. Балтов и "Пирогов". Във Фейсбук пък вече върви и кампания с искане на оставката на Стойчо Кацаров.

Малко преди 09.00 часа пред сградата на "Пирогов" започнаха да се събират медици.

"Името на "Пирогов" беше опетнено по абсолютно нечестен начин", заяви проф. Николай Габровски.

"Оформят се три искания - незабавна оставка на здравния министър Стойчо Кацаров, незабавна оставка на шефа НЗОК Петко Салчев и въвеждане на пътека за  лечение на пациенти с постковид синдром", обяви д-р Камен Данов от "Пирогов".

"В момента млади колеги, който с желание дойдоха да работят в "Пирогов", са толкова обидени. Всички сме много обидени и се говори за едно масово напускане на на страната дори", уточни той.

"Днес колеги във Вътрешна клиника си говореха, че са готови да си тръгнат и да дойдат на тяхно място Кацаров и Салчев. Ние можем да седнем на техните места зад компютрите и да видим какво ще направят", добави медикът.

Недоволните разкриха, че днес протестът ще е пред "Пирогов", но в следващите дни може да се премести пред някоя от институциите.

Протестиращите с разпънали транспаранти, част от които гласят: "Пирогов не е системен проблем", "Пирогов не точки Касата", "Радев унижава и уволнява лекарите герои от битката с Ковид и така подготвя геноцид за българите при четвъртата вълна", "Не на лъжите на Кацаров", "Искаме Балтов", "Ние спасяваме човешки животи".

"Това, което се прави с доц. Атанасов и колегите му, е подигравка. "Пирогов" събра толкова много пациенти. Колко трупове щеше да има, ако не работеше тази болница. Върнаха мъжа ми от оня свят. Със семейството ми подкрепяме напълно лекарите, сестрите и медиците от "Пирогов". Излиза един министър и не спира да лъже", негодува жена, която държеше един от транспарантите.

"Безкрайно унизително е това, което се случва. Не съм съгласна, че един кандидат за президент трябва да си прави кампания с лекарите", изригна жената.

"Да не забравяме, че когато нямаше ваксини, доц. Атанасов влезе и се зарази, за да може да си лекува пациентите"", уточни тя.

Синдикатите от КНСБ също подкрепиха протестиращите от "Пирогов" и заявиха намерението си всеки ден да са на протестите срещу Стойчо Кацаров.

В знак на протест недоволните медици и граждани затвориха за кратко кръстовището пред болница "Пирогов". По време на блокадата на кръстовището протестиращите ръкопляскаха и скандираха "Балтов, Балтов", "Оставка" и "Искаме си Балтов".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 септември - успехът не е изоставил Телците, Козирозите да се предпазват от грешки САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 септември - успехът не е изоставил Телците, Козирозите да се предпазват от грешки
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Пеевски каза може ли местните избори да разтурят управлението (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Пеевски каза може ли местните избори да разтурят управлението (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК