ГОРЕЩО В ПИК TV! На финалната права - депутатите вкараха две извънредни точки в програмата, решават кои закони да приемат в последните дни на парламента (ОБНОВЕНА)

Политика

ГОРЕЩО В ПИК TV! На финалната права - депутатите вкараха две извънредни точки в програмата, решават кои закони да приемат в последните дни на парламента (ОБНОВЕНА)

68046
на 25.01.2023
ГОРЕЩО В ПИК TV! На финалната права - депутатите вкараха две извънредни точки в програмата, решават кои закони да приемат в последните дни на парламента (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Народното събрание решава кои закони да приеме в последните си дни. Депутатите ще имат още няколко заседания, след като президентът обяви, че ще го разпусне на 3 февруари.

препоръчано

Кворумът беше събран от първия път. Регистрираха се 137 народни представители и заместник-председателят Росен Желязков удари парламентарния звънец.

Той запозна депутатите с проекта за дневен ред тази седмица, който предстои да бъде гласуван от тях.

191 депутата приеха седмичната програма на Народното събрание.

Желязков прочете още, че има входирано искане за включване в дневния ред, като точка 2 за четвъртък, от Кирил Петков и група народни представители за компенсиране на битовите клиенти на природен газ. От ПП излезе човек и поиска този проект за решение да бъде точка 3 за четвъртък. 

120 гласа приеха предложението на Кирил Петков и така то влезе в дневния ред в програмата за четвъртък.

От БСП пък поискаха като точка 1 за петък да бъде включено второто гласуване на промените в Кодекса на труда, които засягат минималната работна заплата. Предложението им беше прието на ръба със 104 гласа.

"Г-н Свиленски, неочакваният възторг от включването на точката още не може да ви пусне“, направи весела забележка Желязков към социалста, който беше един от най-дейните смутители на тишината в залата още от самото начало на днешното заседание.

Едва след това се пристъпи към предложените изменения и допълнение на Закона за медиацията на второ гласуване. От "Възраждане“ определиха внесените предложения като безумни и заявиха, че няма да ги подкрепят. "Законът е ненужен и ще внесе допълнително хаос във функционирането на самата съдебна система“, каза депутатът Златанов от партията на Костадин Костадинов. 

Радомир Чолаков от ГЕРБ заяви, че колегата му бил принципно прав, но изказването му било като за първо четене.

"Някой от предишния кабенит е вкарал в Плана за възстановяване и устойчивост тази промяна. Ние сме под натиск и този натиск ще се засилва много в следващите дни и седмици, защото някой е решил да вкара тази промяна“, анализира Чолаков.

"Този закон е част от една поредица от безумици. Още по-потресаващи са нашите управляващи, които ни управляваха - в План за възстановяване е вкаран Закон за медиацията! Тези безумици трябва да бъдат прекратени! Този законопроект ще влезе в сила след година и половина. Я ги има тогава тези управлявлащи, я ги няма. Наред с енергетиката, вкарваме и закон за медиацията“, взе думата Цончо Ганев от "Възраждане“.

След това тонът се успокои и работата продължи с прочитането и гласуването на всички предложени промени в закона. Чете Радомир Чолаков. След час и половина дебати, законопроектът беше приет.

След това депутатите подхвана второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс. И тук от "Възраждане“ заявиха, че те се правят на парче и няма да ги подкрепят, защото били предолжени от хората на Сорос в Народното събрание, както и от интернационалния капитал, който изсмукал парите и активите на българина, а сега искал да направи същото и с душата му.

Десислава Атанасова от ГЕРБ изрази възмущението си от правната техника, че всеки приет текст, е редакция на редакцията и препраща към други закони. "По-лошото е, че няма автор на тези предложения“, отсече Атанасова.

В 14:10 часа, след над 2 часа дебати и разисквания, предложенията бяха приети след прегласуване. 

След това това депутатите подхванаха на първо четене предложенията за изменения и допълнения на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК