ГОРЕЩО В ПИК TV! НЕОФИЦИАЛНО: МВР ще поиска Борисов да остане зад решетките поне за 72 часа (ОБНОВЕНА)

ГОРЕЩО

ГОРЕЩО В ПИК TV! НЕОФИЦИАЛНО: МВР ще поиска Борисов да остане зад решетките поне за 72 часа (ОБНОВЕНА)

153568
на 18.03.2022
ГОРЕЩО В ПИК TV! НЕОФИЦИАЛНО: МВР ще поиска Борисов да остане зад решетките поне за 72 часа (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Искане за прокурорско задържане за 72 часа подготвят в Главна дирекция "Национална полиция" срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това научи неофициално агенция ПИК от свои източници в МВР.

препоръчано

Към този момент в прокуратурата все още не са постъпили никакви документи по делото, като държавното обвинение единствено е уведомено за преписката и за задържаните лица. Избран е наблюдаващ прокурор, който очаква и всички материали по досъдебното производство.

ПИК научи, че предаването на материалите се бави заради искане, което полицейският следовател подготвя до прокуратурата. Искането ще е за прокурорско задържане за 72 часа и евентуално за "постоянно задържане", което обаче трябва да бъде решено в съдебната зала.

Все още не е ясно дали едно такова искане ще бъде уважено, тъй като това изцяло зависи от документите, които МВР ще представи на прокуратурата.

Друг сложен ребус е свързан и с момента, в който документите ще постъпят и времето, което наблюдаващият прокурор ще има, за да вземе решение. Ако той не обяви решението си до изтичане на 24-часовата мярка за неотклонение на Борисов, лидерът на ГЕРБ може да бъде освободен и по-късно отново да го задържат.

Припомняме, че огромни съмнения около задържането на Борисов изрази неговият адвокат Менко Менков. Той изтъкна редица неточности и несъответствия по ареста на лидера на ГЕРБ и предположи, че скоро той ще бъде пуснат. С подобна неофициална информация разполагаха и служители на МВР, която се засили след свалянето на съобщението на сайта на вътрешното министерство за арестите на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова. Тези действия предположиха, че тримата се разпитват като свидетели и скоро ще бъдат освободени.

Очевидно обаче от МВР са измислили повод, за да поискат задържането на лидера на ГЕРБ поне за 72 часа. Дали то ще бъде уважено от прокуратурата, предстои да видим.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК