ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова срази "Промяната" - осветли таен разговор с Киро и Асен, харвардите й предлагали връщане на хартиената бюлетина само за хората над 60 години (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ЧАС ПИК

ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова срази "Промяната" - осветли таен разговор с Киро и Асен, харвардите й предлагали връщане на хартиената бюлетина само за хората над 60 години (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

124783
на 24.11.2022
ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова срази Промяната - осветли таен разговор с Киро и Асен, харвардите й предлагали връщане на хартиената бюлетина само за хората над 60 години (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Въпросът за Изборния кодекс е голям и политически. За нашите бивши партньори от ПП се превърна във въпрос за стабилността и сигурността на държавата. Но това е ултиматум. Условие за правителство не е оставката на Гешев, КПКОНПИ и социалните проблеми вече, а Изборният кодекс. Щях да се радвам, ако бяхте излезли на протести, каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

препоръчано

"Защо машините и флашките се превърнаха в такъв въпрос? В предишния парламент ние от БСП внесохме същия проблем. Поставих въпроса пред премиера Кирил Петков миналото лято. Той извика Божанов от ДБ, говорихме спокойно, не в апартамент и заведение. Божидар Божанов каза, че е възможно да се манипулират машините. Когато не управляваш, когато БСП постави въпроса, това вече е връщане в статуквото. Когато управлявахме, не беше проблем", каза още тя.

"Пренебрегва се желанието на 47 процента, които искат хартия, 48 искат машини. Нека им дадем възможност. Нямаме право по закон, затова БСП не може да си изтегли законопроекта. Искате да нарушим закона. Може, ако само всички от залата го изтеглим. Внушава се, че БСП е отстъпила от социалните си ангажименти и иска да манипулира вота", продължи лидерката на БСП.

"Не искаме да откраднем гласовете. Защо излиза надписът "Дневникът е подправен", нека излезе разбирач и да ми обясни", поиска Нинова. "Защо от ЦИК няма окончателни данни, защо има разлики между протоколите и гласовете, попита Нинова". Битката на БСП била за коректно отчитане на гласовете.

Малко по-късно социалистката излезе и за дуплика на реплика на Асен Василев. По време на изказването й тя осветли разговор със съпредседателите на "Промяната" в предишния парламент.

"Тогава смесеното гласуване не беше прието, защото когато стана въпрос, вие казахте: "Ще върнем хартиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите.". Тогава ви казах, че нашата битка не е за БСП, а за демокрацията и свободното право на избор", разкри Нинова от парламентарната трибуна.

"Искахте да се върне хартиената бюлетина само за възрастните хора, но аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно. Ако някога сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под претекст уж, за да направите нещо за БСП", сподели още соцлидерката.

На трибуната лично обяснение взе и Кирил Петков, който пък цитира Нинова от друг разговор: "Ще гласувам с ДПС, с ГЕРБ, даже и с Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати."

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време
ПИК TV x
Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО) Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК