ГОРЕЩО В ПИК TV! От ГЕРБ посочиха трите теми, които ще ги вкарат отново в пленарна зала (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК TV! От ГЕРБ посочиха трите теми, които ще ги вкарат отново в пленарна зала (ВИДЕО)

115951
на 23.06.2022
ГОРЕЩО В ПИК TV! От ГЕРБ посочиха трите теми, които ще ги вкарат отново в пленарна зала (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Представители на ГЕРБ-СДС дадоха брифинг в кулоарите на парламента. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова заяви, че са предложили на Мирослав Иванов в дневния ред да залегнат точки, коио са важни за българското общество.

препоръчано

Oт групата на ГЕРБ-СДС предложили да се гледат предложенията между първо и второ четене за бюджета. Ще бъдем в зала, когато се разглеждат законите за парите от ЕС, както и законът за държавния бюджет.

"Третата тема е тази за Северна Македония. И тук имаше редица спекулации. Министерски съвет не е внесъл предложение проект за решение в НС. Това направиха две от парламентарните групи", алармира Атанасова.

"Гарантираме, че утре ще бъдем в пленарна зала, за да защитим нашия проект за решение по темата за Северна Македония, ако мине днес през външна комисия", добави тя.

Томислав Дончев алармира, че по-голямата част от 22-те закона, които трябва да се променят, за да дойдат парите от ЕС, не само не са вкарани в парламента, но те не дори не са написани.

Тома Биков заяви, че дневният ред вчера на външната комисия не е бил да се вземе някакво решение, а да се дискутира. По думите през 2019 г. решението е взето, защото не е имало гаранции, че Северна Македония е щяла да изпълни условията. Днес обаче такива гаранции има.

Десислава Атанасова повтори, че ако се стигне до връчване на мандати, ГЕРБ ще го върне веднага. Тя обяви, че е възможно утре да се гледа френското предложение, а след това да се определи такъв дневен ред, който да е важен за българското общество.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Учени предупреждават: Изкуственият интелект е опасен колкото ядрена война Учени предупреждават: Изкуственият интелект е опасен колкото ядрена война
ПИК TV x
Доц. Стойчо Стойчев с топ анализ за ПИК TV как записът на Радостин Василев сближи ППДБ и ГЕРБ: Лагерите се смениха - Радев явно подкрепя Гешев, а Борисов... (ВИДЕО) Доц. Стойчо Стойчев с топ анализ за ПИК TV как записът на Радостин Василев сближи ППДБ и ГЕРБ: Лагерите се смениха - Радев явно подкрепя Гешев, а Борисов... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК