ГОРЕЩО В ПИК TV: Парламентарен контрол: Депутатите зададоха въпроси на Главчев за ордена на Георги Йорданов, питат и още шестима министри (ОБНОВЕНА)

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК TV: Парламентарен контрол: Депутатите зададоха въпроси на Главчев за ордена на Георги Йорданов, питат и още шестима министри (ОБНОВЕНА)

44552
на 13.09.2024
ГОРЕЩО В ПИК TV: Парламентарен контрол: Депутатите зададоха въпроси на Главчев за ордена на Георги Йорданов, питат и още шестима министри (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол.

препоръчано

В него ще участва и служебният премиер Димитър Главчев и ще отговаря на три въпроса.

Назначаването на областни управители в Хасково, Търговище и Шумен и осигуряване на вода за напояване в земеделието са част от темите, по които Димитър Главчев ще даде повече информация.

На 10 въпроса ще отговаря служебният министър на образованието и науката Галин Цоков. На 12 въпроса ще отговаря и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Тя ще отговаря и на питане от ГЕРБ-СДС за мерките на Националното ТОЛ управление за сертифициране на камерите за засичане на моментна и средна скорост на автомобилите.

Поради командировка извън страната в заседанието няма да участва служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, ръководеща заседанието. 

Според правилника на Народното събрание в първите до два часа от пленарното заседание на всеки първи петък от месеца се състои блицконтрол. Миналият петък нямаше заседание, защото денят съвпадна с официалния празник 6 септември - Ден на Съединението.   

Решението на Министерския съвет да предложи за награждаване Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен, е законосъобразно. Това каза служебният премиер Димитър Главчев по време на днешния парламентарен контрол.

Премиерът отговори на въпрос на Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България" за решение на МС да предложи Георги Йорданов за награждаване с орден "Стара планина" - първа степен. Това е извършено в съответствие с условията и реда, предвидени в Закона за ордените и медалите, каза Главчев.

Предложението за награждаването е за цялостната му дейност за духовното въздигане на нацията и във връзка с 90-годишнината му, отбелязват от Министерския съвет. Под негово ръководство е построен един от символите на столицата - НДК, организирани са редица мащабни чествания за 1300 години на българската държава, получили огромен международен и национален отзвук.

Галин Цоков, министър на образованието, отговори на питания, свързани с ремонтите в училищата и дали те ще са готови в срок за началото на учебната година. 

След него отговаря на три въпроса Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика.

В 13:04 часа започна голямото препитване на регионалния министър Виолета Коритарова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК