ГОРЕЩО В ПИК TV! Полицаи под вой на сирени: Атаките от ППДБ са най-големи. Опитват се да унищожат МВР. Калин Стоянов е човекът, направил най-много за 20 г. (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК TV! Полицаи под вой на сирени: Атаките от ППДБ са най-големи. Опитват се да унищожат МВР. Калин Стоянов е човекът, направил най-много за 20 г. (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

249562
на 12.08.2024
ГОРЕЩО В ПИК TV! Полицаи под вой на сирени: Атаките от ППДБ са най-големи. Опитват се да унищожат МВР. Калин Стоянов е човекът, направил най-много за 20 г. (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Десетки служители на МВР излязоха на протест в София. Те изразяват недоволство от безпрецедентния опит за употреба на Министерството на вътрешните работи. 

препоръчано

След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите, които се срещнаха с нея.

Той заяви след това и, че е останал с впечатление за брутален политически натиск, за да не остане на поста в новия служебен кабинет. Калин Стоянов беше подкрепен миналата седмица от синдикатите на МВР.

Това е човекът, който е направил неща, които 20 г. не са правили, каза началникът на "Специализирани полицейски сили" при СДВР Лъчезар Колев. 

"Не съм аз човекът, който решава. Не, това не е протест. Просто сме застанили тук, това е мирно събиране на служители. Омръзна на всички служители, да се използва всеки един полицай, особено, че изборите... полицията не си вършила работа“, продължи полицаят от СДВР.

Той беше категоричен, че не оказват с този протест по никакъв начин натиск върху властта.

"Застанал съм, за да си защитя екипа. От ППДБ атаките са най-големи“, издаде полицаят.

Това, което аз виждам по медиите, е опит да се унищожи МВР, обобщи униформеният служител. 

Лена Бориславова и Кирил Петков са подправяли подписи? Защо е още с охрана? Значи е натискан от Божанов, коментира гражданин, дошъл да зададе въпросите си на протеста.

Иначе служители - униформени и цивилни, отказаха да говорят пред камерите и медиите. Има пресцентър, лаконично казваха те, опитвайки и да скрият лицата си.

"Искаме си го него, да си остане“, каза възрастна жена, дошла на протеста, за да подкрепи Калин Стоянов.

Не съм съгласна Кирил Петков да кадрува в МВР. Не мога да кажа защо, но аз не съм съгласна да кадрува, добави друга гражданка.

"Знам как работят, какви проблеми решават колегите и съм категорично против да се политизира тяхната дейност. За тях е важно профилът на министъра да е професионален“, каза пред медиите заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов. И допълни, че е на протеста, за да подкрепи неговите момичета и момчета. 

Точно в 12:15 часа, десетки полицейски автомобили и мотори пуснаха своите сирени.

По същото време и под бурни аплодисменти на личния състав, при протестиращите дойде лично министър Калин Стоянов.

"Искам да благодаря на всички колеги тук и в страната. Благодаря, че те за пореден път ще се опитат да бранят системата от опитите на провалени политици да използват системата като политическа дъвка и боксов чувал, върху който да се упражняват“, каза Стоянов.

Той заяви, че през последните дни се наблюдавал опит от същите провалени политици да си намерят ала-бала министър, който да им върне загубените около 300 000 гласа.

"Искам да ги попитам - как достигнаха до тази цифра и то в момента, в който предстои да се сформира служебно правителство. Вероятно това е с ала-бала калкулатор“, коментира Калин Стоянов бройката от 35 000 гласа, която наскоро беше посочена, че уж била на купените гласове на последния вот.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК