ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)

221737
преди 6 часа
ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Представители на ръководствата на прокуратурата, МВР и ДАНС и членове на Националното междуведомствено звено, създадено по повод предстоящите на 27.10.2024 г. предсрочни избори за 51-во Народно събрание дават брифинг в Съдебната палата.

препоръчано

Очаква се да бъдат изнесени подробности за акцията срещу независимия депутат Джейхан Ибрямов.

"Постъпили са 31 сигнала в прокуратурата срещу политическите права на гражданите. Образувани са 28 досъдебни производства", заяви Ваня Стефанова, завеждащ отдел във Върховна прокуратура.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Мирослав Рашков обясни, че в структурите на МВР са получени 41 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. 29 сигнала са за купуване на гласове от политическа партия, 2 за незаконна агитация и 10 за други нарушения.

Зам.-председателят на ДАНС Георги Георгиев добави какво е свършила агенцията до този момент по обезпечаване на сигурността на изборите.

Ваня Стефанова обясни разкри, че при самото задържане на Ибрямов у него е открита сумата от 100 000 лева, която предварително е била описана и белязана със способите на специалните разузнавателни средства. В дома му са открити няколко хиляди лева при претърсванията.

Делото е открито на 2 октомври в КПКОНПИ. Предстои внасяне на искане на мярка "задържане под стража".

Мирослав Рашков припомни за спецоперацията от август срещу ОПГ, укривала данъци. "Операцията е проведена на територията на няколко области. Претърсени са 27 адреса, задържани са 7 лица, на 6 са повдигнати обвинения. В хода на разследването са разкрити две схеми за данъчни измами", каза шефът на ГДНП. И поясни,че при едната измама щетата за бюджета е 7 млн. лв., а при другата за около 1 млн. лв.

"Групата инвестира парите си в луксозни имоти на добри локации и в луксозни МПС" добави той.

"Дружеството, регистрирано от Мирослав Тодоров, е придобило луксозен автомобил "Рейндж Роувър", предоставено с пълномощно на друго лице. В хода на разследването на това производство са придобити данни за извършено престъпление от компетенциите на КОНПИ. КОНПИ продължава работата", каза той и обясни, че след като Мирослав Тодоров е разказал някои неща, ГДБОП е прехвърлила материалите на КОНПИ.

"В разпитите си като свидетел Мирослав Тодоров разказва, че се познават от дълги години с Джейхан Ибрямов, като му е предоставял парични средства в големи суми в дълъг период назад в годините. Двамата се познават от 2000 г. От 2019 г. са по-близките им контакти, осигуряване на лицензи и подобни неща със съдействието на Ибрямов", уточниха от Върховна прокуратура.

И добавиха, че в последните народни събрания Ибрямов е част от комисията по отбрана.

"Джейхан Ибрямов имаше неразположения, което наложи привеждането му в МВР болница. Имаме информация, че неговото състояние е стабилно и не пречи да помещава арестни помещения. Най-вероятно утре в сутрешните часове да бъде внесено искането в съда за постоянното му задържане", разкри Ваня Стефанова.

"Имунитетът на пази г-н Ибрямов от наказателна отговорност. Ако някой е извършил престъпление, следва да понесе своята наказателна отговорност", категорична е тя.

По думите й досъдебното производство е започнато по неотложност.

"Г-н Ибрямов е обяснил, че парите, които е получил, ще му трябват за купуване на гласове. Казал е, че му трябват милиони левове, като на първо време са му трябвали 400 000 лева, като 200 000 лева е поискал от свидетеля. Това се потвърждава и от СРС-тата", добави представителят на Върховна прокуратура.

В замяна на тези пари Ибрямов е обещал да въздейства върху лица от Министерството на отбраната за обществени поръчки, вариращи от хиляди до милиони левове.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)
ново
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК