ГОРЕЩО В ПИК TV! Протестиращите енергетици с първи думи след срещата при Денков: Изпързалят ли ни сега, ще е завинаги (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК TV! Протестиращите енергетици с първи думи след срещата при Денков: Изпързалят ли ни сега, ще е завинаги (ОБНОВЕНА)

91057
на 19.09.2023
ГОРЕЩО В ПИК TV! Протестиращите енергетици с първи думи след срещата при Денков: Изпързалят ли ни сега, ще е завинаги (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Представителна група на миньорите и енергетиците се срещнаха с премиера Денков. Поводът е протестът е за запазване на въгледобива и срещу преждевременното затваряне на мощности във въглищния сектор. КТ "Подкрепа" и КНСБ имат възражения по отношение на начина, по който се провеждат обсъжданията за териториалните планове за справедлив преход.

препоръчано

"Премиерът и 7-8 министри бяха на масата. Тежки преговори. Правителството има да чуе нашата декларация", обяви Пламен Димитров от КНСБ.

По думите му първата точка е да има национално споразумение, в което да е разписано какво и как се случва година по година в ТЕЦ-овете и мините.

"Поискахме да имаме гаранции, че парите от териториалните планове ще отидат при хората", разкри Димитров.

Според него никой не може да гарантира, че от 2038 година миньорите ще работят, както досега.

По думите му няма как ТЕЦ "Бобов дол" да затвори 2026. Това няма да стане и ТЕЦ-ът ще продължи да работи.

"На 30 септември трябва да има такова споразумение. Ако ви харесва, подписваме го, ако не ви харесва, продължаваме борбата напред", обърна се Пламен Димитров към протестиращите.

"Позволим ли да ни изпързалят, ще е завинаги. Може да се наложи следващата седмица да повторим това упражнение. Нека продължим да сме заедно и силни и да търсим това, което ни обединява", заяви след срещата Димитър Манолов от КТ "Подкрепа".

По-късно двамата заедно с Николай Денков дадоха брифинг и за медиите. Манолов и Димитров обявиха, че очакват подписването на това национално споразумените, което да изясни година по година какво ще се случва с енергийните ни мощности.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК