ГОРЕЩО В ПИК TV! Протестът на земеделците изплаши властта! Денков с извънредна изява часове преди страната да бъде парализирана. Увърта дали ще се извини за "терористи“ и пак кани недоволните на среща (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК TV! Протестът на земеделците изплаши властта! Денков с извънредна изява часове преди страната да бъде парализирана. Увърта дали ще се извини за "терористи“ и пак кани недоволните на среща (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

79003
на 17.09.2023
ГОРЕЩО В ПИК TV! Протестът на земеделците изплаши властта! Денков с извънредна изява часове преди страната да бъде парализирана. Увърта дали ще се извини за терористи“ и пак кани недоволните на среща (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Протестът на земеделците и зърнопроизводителите утре изплаши властта. Така в Министерския съвет се проведе спешна среща, а след нейния край беше дадена извънредна пресконференция.

препоръчано

Правителството никога не е отказвало диалог с представителите на аграрния сектор, започна Николай Денков.

"Представители на сега протестиращите, участваха в няколко срещи, организирани от министър Вътев“, продължи Денков. И допълни, че същите организации са участвали в изготвянето на Стратегическия план в земеделието.

"Както и досега, кабинетът е готов за диалог, за да се види какви са специфичните решения и проблеми“, съобщи премиерът.

По думите му, основният проблем, който имат протестиращите, бил решен с решение между ЕК и Украйна. Денков бил разговарял и на два пъти с колегата си премиер на Украйна. Оттам щели да изготвят списък със стоки, които няма да се изнасят в ЕС. Така топката била в България, за да се изготви и наш списък. Денков бил поканил протестиращите да изготвят този списък заедно, но по думите му, земеделските производители били отказали и сега щели да блокират страната.

"Трето - в България не са се допускали и няма да се допускат продукти, които не съответстват на стандартите“, закани се Деков.

"От 1 октомври м.г., до влизане на забраната, БАБХ е проверила 575 пратки зърно от Украйна и в нито една от тях не се открити вредни вещества. В една са открити складови вредители. Пратката е върната обратно в Украйна“, съобщи още видимо притеснен премиерът.

"Четвърто - правителството вече започна работа по промяна на методиката, с която се разпределят субсидиите. Целта е да има повече балансиране в помощта за малките производители, като такива на мед и плодове“, завърши Николай Денков.

"Единствената инструкция, която съм дал на министъра на вътрешните работи, е да осигури законно преминаване на целия протест. Ако някой се опита да наруши закона, той ще бъде санкциониран“, закани се Денков.

Уважавам труда на всички земеделци, на всички, които произвеждат нашата храна и съм готов да работа с всеки, който се опита заедно с нас да решим проблеми. Ако някой се е почувствал засегнат от моите думи, съм готов да се извиня. Но на другите, които получават лъвския пай от помощите на ЕС, няма да се извиня, отговори той на въпрос дали ще се извини за думите си, че протестиращите били терористи. Според Денков, вторите били си построили огромни къщи и имения с тези пари и той нямало да им се извини за думите си.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите
ПИК TV x
НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА) НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК