ГОРЕЩО В ПИК TV: София под блокада преди вечното дерби - стотици полицаи и тежки машини на жандармерията пазят центъра на столицата (ВИДЕО)

Инциденти

ГОРЕЩО В ПИК TV: София под блокада преди вечното дерби - стотици полицаи и тежки машини на жандармерията пазят центъра на столицата (ВИДЕО)

21110
на 15.02.2020
ГОРЕЩО В ПИК TV: София под блокада преди вечното дерби - стотици полицаи и тежки машини на жандармерията пазят центъра на столицата (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Стотици униформени от жандармерията и охранителна полиция пазят центъра на София още преди обяд, видя репортер на ПИК. От МВР са взети най-засилените мерки за сигурност във връзка с футболното дерби между "Левски" и ЦСКА, което ще се проведе от 14,45 ч. на националния стадион.

препоръчано

Заради мача ще има и промяна на движението. Това се налага, тъй като от 12.30 часа ще се проведе шествие на привържениците на "Левски" под надслов "Левски, ти си всичко за нас". То ще се състои непосредствено преди футболната среща между отборите и е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласувано и разрешено от Столична община.

Маршрутът е от бул. "Тодор Александров" по бул. "Княз Ал. Дондуков" , бул."Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф В. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков" с крайна точка Национален стадион "Васил Левски".

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Към 11,30 ч. полицаите вече бяха на място на пунктовете, видя още ПИК. 

От МВР съобщиха, че са предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите "А" и "Б", а привържениците на ПФК "ЦСКА – София" - в секторите "В" и "Г".

А от 13.30 часа до приключване на футболната среща, се забранява влизането и в двете посоки по ул. "Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков" и бул. "Черни връх" около Националния стадион "Васил Левски".

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част. Полицията е организирала освен охрана на мероприятието от стотици унифомени, и от тежки машини на жандармерията.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това