ГОРЕЩО В ПИК TV: 31 партии и 8 коалиции са подали документи в ЦИК, отказано е на 6 (ВИДЕО)

ГОРЕЩО

ГОРЕЩО В ПИК TV: 31 партии и 8 коалиции са подали документи в ЦИК, отказано е на 6 (ВИДЕО)

21810
на 18.02.2021
ГОРЕЩО В ПИК TV: 31 партии и 8 коалиции са подали документи в ЦИК, отказано е на 6 (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Към вчерашна дата общо подадоха документи 31 партии и 8 коалиции, от които ЦИК отказа регистрацията на 6 партии. Това каза на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева.

препоръчано

„5 от партиите са в неприключила проверка, тъй като представиха документите си във вчерашния ден и още не е направена проверка на подписката и две коалиции, които също подадоха документите си във вчерашния ден и те са в режим на незавършила проверка. Партиите и двете коалиции са подали документите си във вчерашни ден и подписките все още не са проверени. Няма съмнения. ЦИК отказа регистрацията на 6 партии поради това, че не бяха изпълнили условията на чл. 133 от ИК, а именно липсваха документи, имаше непълноти, подписките не бяха представени в електронен вариант, тоест не отговаряха на условията за регистрация. За тях можем да твърдим, че ЦИК се е произнесла с решение за отказ. Разбира се, те имат право в тридневен срок да обжалват решението на ЦИК, а за останалите ЦИК, съгласно ИК, е взела решение за тяхната регистрация, но в режим на неприключила проверка“, допълни тя.

По думите на Димитър Димитров, член и говорител на ЦИК, въпреки че все още не е официално, най-вероятно коалициите ще бъдат регистрирани, за разлика от петте партии, за които все още няма сигурност.

„Партиите, които имат неприключила проверка и за които очакването е, че е възможно да не бъдат регистрирани, са „Директна демокрация“, „Нация“, „Чест“, „Нова демокрация“ и „Свобода“, но трябва да изчакаме окончателно съобщаването на числата от ГРАО. Знаете, че за да бъде регистриран, всяка от партиите трябва да представи подписка с 2500, подлежащи на валидизиране подписи на избиратели. Има някои съмнения около някои от партиите, към други – няма“, допълни той.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това