ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ НА "АЛФА РИСЪРЧ": ГЕРБ бие БСП с 28,5% на 23%, ако изборите са днес

ТЕМА

ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ НА "АЛФА РИСЪРЧ": ГЕРБ бие БСП с 28,5% на 23%, ако изборите са днес

112448
на 02.03.2021
ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ НА АЛФА РИСЪРЧ: ГЕРБ бие БСП с 28,5% на 23%, ако изборите са днес
Автор:   ПИК

Последното социологическо проучване на "Алфа рисърч" посочва, че избирателната активност ще е малко над 52 процента, от тях 37 процента със сигурност ще пуснат своя вот, но не са решили все още за кого ще го направят. Около 25 процента се колебаят дали да гласуват.

препоръчано

Според социолога Боряна Димитрова тези колебаещи се в повечето случаи не отиват до урната. По думите й, ако избирателната активност спадне много то може да има гласуване на твърдите ядра или трудно съставяне на правителство.

Според проучването 54 процента от анкетираните смятат, че навсякъде може да се заразят с коронавирус и това показва, че тревожността в обществото остава тревожна, което може да повлияе на изборите.

Месец преди изборите ГЕРБ води с 28.5 процента, БСП остава с 23 процента, "Има такъв народ" 13.3, ДПС са с 12.5, "Да, България" 5.7, "Изправи се. Мутри вън" 4.5 и ВМРО с 3.7.

Данните ясно показват, че ГЕРБ стремглаво върви нагоре и, ако запазят тази тенденция спокойно ще могат да съставят стабилно правителство.

По думите на Боряна Димитрова се вижда голяма мобилизация на ДПС, които с лекота могат да минат партията на Трифонов. Процентите на Христо Иванов и "ДеБъ" спадат.

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО)
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това