ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ с голям ръст! ГЕРБ води ударно на БСП (ГРАФИКА)

Акценти

ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ с голям ръст! ГЕРБ води ударно на БСП (ГРАФИКА)

202294
на 09.03.2021
ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ с голям ръст! ГЕРБ води ударно на БСП (ГРАФИКА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Отчетлива тенденция за разместване на местата в челната тройка се наблюдава в последните проучвания на общественото мнение. Това сочат данните на "Болкан БГ метрикс" от ново проучване, направено в периода 1-5 март.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ бързо набира подкрепа сред избирателите и е най-динамично развиващата се формация на тези избори.  Към момента подкрепата за нея нараства и тя заема трето място с 12,3% сочи допитване, проведено  между 1 и 5 март 2021г.  Двете формации мобилизират патриотичния вот най-вече с обещанието си за безплатни лекарства за ученици и пенсионери, за справедливи цени на горивата, както и със заявената категорична позиция за опазване на консервативните семейни ценности.  Няма българско семейство, което да не отделя голям бюджет за лечение и лекарства за децата и възрастните. Така че не е изненада, че тази идея на лидера на ВОЛЯ, възприета от НФСБ и от останалите партии в Патриотичната коалиция, се превръща във важен фактор за тях за подкрепа на 4 април, смятат социолозите.

 С 23,5 % ГЕРБ продължава да е първа сила като специалистите отчитат тенденция на увеличение на разликата й с БСП, която събира 18,7 на сто от вота на българите.

Социалистите не успяват да мобилизират по-голям електорат извън своя  срещу опонента си, анализират от социологическата агенция. Като проблем на столетницата социолозите отчитат липсата на силни кандидатури около лидерката Корнелия Нинова. 

Четвъртата позиция е за ДПС с 9,1%. Тук изненади не се очакват, предвид факта, че за тях не стои предизвикателството да търсят подкрепа извън твърдия електорат. 

„Има такъв народ“ продължава да спада и е вече 6,7%. 

„Демократична България“ е на ръба с 4,5%. „Изправи се. Мутри вън“ остава под бариерата. Избирателите показват скептичност по отношение на амбицията на Мая Манолова и съмишлениците й от „Отровното трио“ да се представят като нови в политиката и като алтернатива на статуквото.

Партията на вицепремиера Каракачанов ВМРО събира към момента 2,1% от гласовете на сънародниците, показват данните на агенцията. 

Изборите в условия на пандемия ще са трудни за всички, категорични са експертите от аналитичен център „BalkanBGMetrix“. Още повече, ако увеличаващият се процент заразени от Ковид -19 наложи нов локдаун в края на месеца.

Проучването е финансирано със собствени средства и е проведено сред 803 граждани.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК