Вход
София
Времето в София 5 o C

ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Фандъкова води на Мая Манолова в София - 43,2 срещу 39,2%! ГЕРБ мачка БСП с 10 пункта

ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Фандъкова води на Мая Манолова в София - 43,2 срещу 39,2%! ГЕРБ мачка БСП с 10 пункта

на 02.10.2019
85282
45
ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Фандъкова води на Мая Манолова в София - 43,2 срещу 39,2%! ГЕРБ мачка БСП с 10 пункта
Автор: ПИК
02.10.2019
45
85282

Очевидно е, че в София ще има балотаж и той ще бъде между кандидатите за кмет Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, коментира Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Той представи в Националния пресклуб на БТА резултатите от проучване за електоралните нагласи в Столичната община един месец преди местните избори.

На първи тур за Йорданка Фандъкова биха гласували 43,2 на сто от вероятните гласуващи, ако изборите бяха днес, за Мая Манолова - 39,2 процента, за Борислав Игнатов (Демократична България) - 5,1 на сто, за Ангел Джамбазки (ВМРО) - 4 процента, за Волен Сидеров (Атака) - 1,2 на сто, за Десислава Иванчева - 0,7 на сто, показват данните от изследването, което е направено сред 1007 пълнолетни граждани на София между 20 и 30 септември. Проучването е със собствено финансиране и е част от изследователската програма на Центъра за анализи и маркетинг.

При балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова за Фандъкова биха дали вота си 47,1 на сто от вероятните гласуващи на първи тур, а за Манолова - 42,4 на сто. 10,7 на сто заявяват, че няма да гласуват на такъв балотаж.

Дали преднината на Йорданка Фандъкова ще се запази, ще се увеличи или ще намалява, зависи от това как ще протече кампанията, отбеляза анализаторът. Трудно е да говорим за привличане на нови избиратели, кампанията трябва да е насочена към мобилизиране на тези, които вече са направили избор, да излязат и да гласуват, както и да не се допуска демобилизация, посочи той.

Ако местните избори се провеждаха сега, ГЕРБ-СДС биха получили 38,7 на сто от гласовете на вероятните гласуващи, БСП - 29,7 на сто, "Демократична България" - 7,9 процента, ВМРО - 4,4 на сто, "Атака" - 1,6 процента, "Движение 21" - 1,5 на сто.

За Партията на зелените биха дали вота си един процент, за ДПС - 0,7 на сто, за АБВ - 0,6 процента, за ДБГ и "Глас народен" - по 0,5 на сто.

Много е рано за прогнози как ще се разпределят съветниците, но трудно може да бъде стопена разликата между ГЕРБ и БСП, както и трудно може ГЕРБ да си повиши резултата и да получи пълно мнозинство, коментира Павлов.

Според данните 57,1 на сто от анкетираните със сигурност са решили да гласуват и са решили за кого, 10,3 на сто смятат да гласуват, но все още не са избрали за кого, 15,4 на сто все още не са решили дали да отидат до урните, а 17,2 процента са категорични, че няма да гласуват.

Очакванията на Юлий Павлов са, че едва ли ще гласуват повече от 500 хиляди души в София, като избирателната активност ще зависи и от кампанията. Той уточни, че данните са моментна снимка, а не прогноза.

Повече от три към едно е съотношението между хората, които смятат, че София се е променила към по-добро в последните години, спрямо тези, които са на мнение, че се е променила към по-лошо, коментира анализаторът. Според 19,9 на сто от анкетираните София се е променила към по-добро през последните години, а 31,6 на сто - по-скоро към по-добро, като общият им сбор е около 52 процента. Няма съществена промяна, отговарят 31,9 на сто, а промяна по-скоро към по-лошо и към по-лошо виждат съответно 11,9 на сто и 2,7 процента, тоест - около 15 на сто.

Вляво от центъра като политически възгледи се самоопределят около 26 на сто от анкетираните, 32,2 на сто се самоопределят като центристи, а вдясно от центъра са 32,5 на сто.

Сподели:
Напиши коментар »
(45)
1
Дтук добре, а на втория тур - всички срещу ГЕРБ!!!
2
Според тази наЧИШкана медия 43,2 минус 39,2 е равно на 10?! Браво! Ясно е, че ви треперят мартинките и отваряте широко торбата с лъжата!
3
КАКВО МАЧКА БЕ ПРОГНИЛА МЕДИЯ НА ГРОБ? ЕДНА СУПОЛИВА ПОДСМЪРЧАЩА ДАСКАЛКА ПО РУСКИ ОТ САМОКОВ УНИЩОЖИ СОФИЯ.НЯМА ПО ГРОЗНА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА ПО ВСИКИ КРИТЕРИИ И СТАНДАРТИ...КАКВО Е НАПРАВИЛА ТАЗИ НИКАКВИЦА И М.Ъ.Р.ЛА ОТ САМОКОВ?ПОДСМЪРЧАЩА МИЖИТУРКА КОЯТО ХОДИ В СИНАГОГАТА ДА СЕ КЛАНИ НА ЕВРЙСКОТО ЛОБИ И ПО ТЯХНИ ЗАПОВЕДИ ЗАБРАНЯВА ЛУКОВ МАРШ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ГЕРОИ ,НО ПЪК ПО ЕВРЕЙСКИТЕ КОМАНДИ РАЗРЕШАВА ГЕЙ ПАРАДИ НА ВСЯКАКВИ ИЗВРЪТЕНЯЦИ....ТОВА ЛИ МАЧКА БЕ НЕ.ДОДЯЛКО ГНУСЕН ЧЕРВЕЙ КУПЕН ОТ ШАЙКАТА..ТИ СИ ПЛАЗМОДИИ БЕ НИЩОЖЕСТВО ЗАЕДНО С ТВОЯТА БАБА ЯГА С ГОЛЕМИТЕ УШАЦИ И ИНАЯ ПРОСТИТУТКА МАСТРУБАРКОВА...ГНУСЕН САЙТ НА ГЕРБ
5
Kypви Борисовиииии. Кой ви излъга бееее смешници. МАЯ КМЕТ И БОЛКА ЗА ФАНДЪКА. ГЕРБ УМРЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕ
6
Мачка с газо таралежи...Фъндъчка...))))
7
Този "хубавец" по същия начи "предсказа" победа за майка Му Цецна Цачева, и знаете, какво стана, впрочем! И от тогава не е ходил на баня, вижте го само!
8
Вибрaтopи по лицето на Фандъкус Мутроналис Крадливикос
9
И на Йоло Денев вече му е ясно,че Данка Даскалицата си тръгва от "Московска"-33,този път завинаги.Без балотаж няма да мине в София,но той ще бъде запомнен от партията на Борисов,защото ще бъде сгромолястващ за него. Предсрочни избори за нс,пп-герб отива на втора позиция в класацията при системните партии и т.н. Така е и в живота. Има възходи,има и падение.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Няма що хремавото води пред фризираната???!!!Рибата в морето,а сложили тиганя!!!На 27.10,ако не се манипулират изборите резултата ще се разбере!!!
12
..............МНО ЛАЖЕТЕ !......ША СА ИБЕ ГЕРБФГЗО !....
13
отговор на коментар
Естествено,че комуняците ще гласувате за професионалната комсомолска секретарка,завършила в СССР.
14
Измислени проценти от осрания социолог Павлов. Дали и той си вярва на фантасмагориите или се прави на пъ-лен идиот.
15
........БАЦО СЧУПИ ДАСКАТА НА ФАНДУКЯ......ПРЕДАДЕ Я !.......КОИ НЕ ВЕРВА А ЧАКА ИЗБУРИТЕ !......
16
Скъпи, вече всичко е загубено. Чакаме те. Донеси прясна тиква.
17
Мачкай, Майче!
18
Тоа патологичен социолог да го водят на Лъвов мост да го ощастливяват арабите/мюсюлмани орално и анално, многократно!
19
И за тая баба от снимката ще гласуват 43 % от софиянците.??? И чакате нещо да се промени в столицата, например да не си чупите краката по тротоарите или колите по надупчените улици, де ги "мият" през ден със тоалетен сапун от конски фъ-шкии.
20
Хубаво е, че има кой да вярва - балъци колкото щеш
21
Йорданка е даскалица , но сестра Галева е учила за комсомолска секретарка и е dедна елементарна провинциална тъпа кучка със огромно самочувствие.Призовавам софиянците да не направят същата грешка като с избора на Радев.Гласувайте разумно , а не на имат .
22
Хахахахахахахахаха!
23
А бе какво сте очаквали от тая Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Щом трябва, и с курабията ще си прави пиар, както корветата на кмето вибратор, ако така са и заповядали бр. Галеви и Фози. Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли смениме, работен кон за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам... ..................................................................................................................................... Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава. Да не би и братя Галеви да са и навирали нещо с крак и да са я снимали...
24
Болат ли болат ли зъбките другари ? хо хо хо
25
Поручик дека е заболекаро бре ? Стега ме целото чене
26
Ясноооооо, хората не искат да живеят в паралелната държава на Импексовата срадня, нито пък искат модела на Костинбродската уруспия с диплома на шафрантия, модела на братя Галеви и Фози!!
27
А Фандъкова защо реве на снимкатА?
28
ЗАЩО НЕ ПРЕДСТАВЯТЕ И НЕ ГОВОРИТЕ ЗА МЛАДИТЕ КАНДИДАТ КМЕТОВЕ -ХЕМ ОТ СОФИЯ ХЕМ КАДЪРНИ А НЕПРЕКЪСНАТО НИ ЗАНИМАВАТЕ С БАБА ФАНДЪЧКА И КЮСТЕНДИЛКАТА
29
тези двете са си лика прилика нали са от провинцята дайте път на младите кандидати-умни кадърни некорумпирани нали ще се компютаризира системата с тези двете ли едната баба-/да си гледа внуците и здравето/а другата да си адвукатства нали затова е учила
30
Хайде посмалете с по 10-15% и на двете. Какви 39% на Мая? Вие софиянци за идиоти ли ги имате?
31
Ха, ха, ха, впечатляващи резултати като се вземе предвид, че са анкетирани по домовете хора, дадени за анкета от суджуците и какви ли резултати щяха да се получат, ако анкетираните бяха други! Ужас, просто не ми се мисли!
32
Е уличните псета знаят, че корумпираната, некадърна и проста даскалица по руски от самоковските села е аут! Аут бе, бе ПИШКлювци! Само вие ли не сте го разбрали? То се знае, че сте банкянски подлоги и лизачи на насрания задник на СИКаджийската мутра от Банкя, която унищожи България, ама чак пък толкова! Хайде, приберете си за малко езиците и стига с лизането! Че после ще трябва направо да гълтате!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Шайката губи със сигурност София и Пловдив.....анадънму ве залупени шайкаджии ади ДЖА и Зиг Хайл от ФОЛКСВАГЕН
35
Социалистката МАЯ която си замрази членството в БСП капиталисти бизнесмени е в съюз с ъндърграунда на България Всичките и напъни са невъзможни да спечелят доверието на сериозните знающите що е и бе българският социализъм под руско ръководство щото сега опитите за реставрация на соц режима с руский почерк се вижда от далеч.
36
Бре, троловете са получили яко финансиране и ядат, ли ядат л...на. Я се върнете в мръсния терлик, от който сте излезли!
37
На този "социолог" не бива да се има доверие. Всъщност, Фандъкова ще спечели с много по-голяма преднина.
38
ПИК вие сами си напомпихте фалшивата анкета. Победа за Манолова
39
10 пункта!Тинтири-минтири.Данчето да отива в немската,там може пенсията да е по-голяма!
40
Тази мазна подлога първо да се санира, пардон соанира и тогава всичко останало
41
Този дъртляк за кой път пуска тук свободните си съчинения. И той на хранилка при Султана от доста време. На президентските избори даваше над 10% за Цецка Мамата. И кво станА? Цецка улете в нищото а Радев се оказа правилен избор.
42
Ясно е и на децата, че Фандъкова ще спечели. Просто Манолова яко се изложи преди години и хората още помнят изцепки те и. Тамън си намери мясти и сега хоп, ново поприще
43
отговор на коментар
Ти малоумен ли си ,че пишеш глупости ,я си гледай прасетата и не се обаждай от коневръза!!
44
Фандъкова, печели. Кратко и ясно.
45
Манолова има чудесна програма!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 3054
архив

В спешния център влиза мъж със забит в главата пирон.
Докторът:
- Ще го вадим ли?
- Да.
- 500 лева.
- Докторе, ама аз съм здравно осигурен!
- По здравна каса можем само да ти го закривим , да не ти закача.

няма нови новини
Днес: 257
hot
най-четени новини в момента
сега
3541
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Главният прокурор Иван Гешев: Има 7 обвинения срещу Васил Божков и се издирва! Той е поредният български олигарх, който бяга от България (ОБНОВЕНА)
x
Фейсбук ни дебне и извън мрежата
x