Вход
София
Времето в София 9 o C

ГОРЕЩО! Соломон Паси с ексклузивен коментар за речта на Туск, за европредседателството, за папата и Христо Стоичков

ГОРЕЩО! Соломон Паси с ексклузивен коментар за речта на Туск, за европредседателството, за папата и Христо Стоичков

на 14.01.2018
3474
19
ГОРЕЩО! Соломон Паси с ексклузивен коментар за речта на Туск, за европредседателството, за папата и Христо Стоичков
Автор: ПИК
14.01.2018
19
3474

Не съм работил лично с Доналд Туск, но речта му при откриването на европредседателството ни наистина ми направи много сериозно впечатление. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Хит! 1 млн. българи питат за речта на Туск</p><p>
</p><p>

Хит! 1 млн. българи питат за речта на Туск

Над 1 милион българи са гледали уникалната реч на...

на 13.01.2018

“Тази реч бе изключително добре подготвена и професионално направена – анализира Паси. – Напомни ми на едно изказване на папа Йоан Павел Втори преди години, когато с делегация на Атлантическия клуб му гостувахме. Тогава в делегацията ни бе и Христо Стоичков. Папата го благослови. Сега и Туск говори за Стоичков. Ако двете речи се съпоставят, се вижда полската връзка на двамата“.

Паси добави, че при подготовката на такива речи има един много важен секрет.

„Тайната за подготовката на такива стратегически изказвания научих през 1999 година покрай визитите на Бил Клинтън и Тони Блеър. Тогава и двамата впечатлиха с изказванията си в България. Тайната при Блеър бе, че той много добре бе слушал какво са му казали от посолството на Великобритания в София. Явно и сега Туск внимателно е слушал какво са му казали от полското посолство“.

Соломон Паси коментира, че когато се говори за членството на България в Европейския съюз  и сегашното европредседателство не трябва да се забравят заслугите на хора като президента Желю Желев.

„Този човек направи наистина много и заслужава един жест на признание – коментира Паси. – Дали летище „София“ да носи неговото име или пък площадът в София, където навремето се провеждаха емблематичните протести“.

Според Паси председателството е огромна възможност за България, която трябва да се използва.

„Това е невероятен инструмент, който сега е в ръцете ни – обобщи Соломон Паси. – Заслужили сме си го. Нека не забравяме, че благодарение на България са прокарани доста идеи в Европейския съюз. Общото зарядно за мобилните телефони, издействани над 120 млн. евро за осигуряване на интернет връзка в отдалечени райони на света. Сега работим и по две нови инициативи – опазването на почвите по света, което е от глобална важност, и преминаването към само едно дистанционно, което е свързано с екологията“.

Соломон Паси заяви, че България политически се готви за настоящото европредседателство още от 1990 година, когато от Атлантическия клуб е била внесена резолюция за влизането ни в Европейския съюз.

„За влизането ни в Европейския съюз преговорите бяха доста лесни – спомня си Паси. – Тогава имахме гърба на царя. Тогава, каквото и да станеше, Симеон бе насреща и с един телефон оправяше нещата. Дипломацията бе лесна, а знаете, че дипломатите са честни хора, които лъжат по света за благото на държавите си“.

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(19)
1
Паси е мноо умен!И мноо обича България, макар и по свой си еврейски начин!
2
Когато премиерът застана да говори след Доналд Туск, изглеждаше като примат, който иска да ви покаже колко хубаво може да бели банан. Впечатли се от това, че Туск е полагал усилия да изговори добре на български няколко изречения, сякаш не знае, че още при избирането му Туск едва говореше английски и беше обещал, че докато поеме поста (два месеца) ще го научи добре. И успя. Само че премиерът ни не е свикнал да получава нищо с усилия. Той никога не се потруди да научи английски и затова стои като глухоням на срещите на върха, където се решава съдбата на Европа, от която и България е част. Той е свикнал да му принасят и да си взима на цената на нашата мизерия. Затова и предпочете да не говори дълго, за да не разваля ефекта от речта на Туск. Той също добре знае, че на фона на европейската класа е примат, но пък го приемат като равен, идват му на крака, тупат го по рамото, галят го по главата, носят му фанелки и после си отиват. Значи не е нужно да се напъва като Туск.
3
"Ако обича да се съблича гол публично, както го обвиняват, всички щяха да знаят анатомичните му особености, разсъждава бившата му съпруга" - https://www.blitz.bg/article/29328
4
"Паси" е мръсна дума за повечето българи. Не ни разваляйте неделята...
5
Соломон Паси назначи на работа при себе си крадлата Елена Поптодорова. Само че, никъде не пише какво работи Соломон Паси ...
6
Доналд Туск и прословутата му реч при откриването на Европред-седателството вчера в София предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи, повечето от които биха могли да бъдат определени като гневни. За да демонстрираме настроенията сред народа български, ви представяме следния текст. Ето какво написа в профила си във фейсбук потребител с името Петър Стоилков: „Този хитър и циничен етнически кешуб и поляк само по паспорт Доналд Туск на Откриването вчера всъщност публично се подигра с българския народ. Привидно затрогващата му рецитация на Иван Вазовото “Отечество любезно” е прийом на политическия пиар, разчитащ да докосне впечатлителна, възбудена, сантиментално-глуповата и примитивна публика. Представете си колко би било неуместно Н. Пр. Бойко Борисов да изсвири Райска мелодия на Шопен пред подобна публика във Варшава! (виж в ютюба), или пък Ген. Радев, възторгнат, да изрецитира в Полша любовни стихове от Адам Мицкевич на полски (“Навред и винаги духът ми с теб ще бъде, любима моя…”) Фразата на Туск за “европейските успехи на българите”, които сме били постигнали, представете си, “с работа, кураж и решимост”, ми изглежда по-скоро като подигравка, като нараняваща глума. Та ние сме най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-престъпната, най-неграмотната и най-нещастната държава в Европа! Имаме най-голяма смъртност в света и сме световни шампиони по намаляване на населението и изчезване на нацията. Всеки четвърти българин днес се е евакуирал и живее извън пределите на родината ни, без идеята някога да се завърне. Туск знае всичко това. Какви “европейски успехи” бе, ей?
7
Питека от Банкя краде пред очите ми. Знаете колко усилия положих държавата да осъди Кирчо-Гела, известен още като Джапанката за неизпълнение на договора за приватизация на Български морски флот. Завчера Нашият с мушамата и старата мома Юнкер си стиснаха ръцете за 100 млн. евра, които ЕК ще даде на Джапанката. Целта на европредседзателството е постигната, другото до края на юни т.г. е ала-бала. Мислите ли , че дебелия шайкаджия няма да се облажи от тия 100 млн. евра ?А Лилито Павлова ще продължи да се кипри и да мята дебелите си kълkи.
8
Българите са неблагодарен народ!Благодарение на великият Соломон Паси, в София имаме улица "МАНФРЕД ВЬОРНЕР"!
9
Ало фалшификатора,не се бори със ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ милиона гладиатори и стига си изнасял баседи онези времена отдавна минаха...никои няма да трогнеш със крокодилските сълзи......Ние знаем и то много добре каква НАЦИЯ сме,няма смисъл да ни напомняш,...........
10
я си еви бутката май/4ина, гейбераст грозен, не се предаваш, а. Още ще те храня тогава. То всички от твоята БКП-ГЕРП мафия нямате срама, нито пък държите на уважени, като свинете сте. нагли и безочливи.
11
САЩ ще загубят Източна Европа, и с това и всички последствия от спечелването на Студената война. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Foxy Data миналата нощ. “Вярно е, че спечелихме Студената война и успяхме да откъснем Източна Европа от Русия, и да я присъединим към нас. Но какво направихме с тази придобивка? Разсипахме я, тя загива, и накрая ще я превземат мюсюлманите. Тя няма да бъде наша…” – каза почти ядосано президентът. Водещият го попита защо счита така, и инвестициите в съответните държави, които САЩ са направили, дали не са изградили силно и лоялно на атлантическите ценности, общество. “Какво изградихме, та ние ги разсипахме. Латвия е загубила почти една трета от населението си. Там остават предимно старци. България е с четвърт по-малка. Нямат икономика, няма никаква сигурност. И това го направиха нашите НПО, нашите пари, които изляхме там в шепа елит, за да пропагандират глупави идеологии. Сега без общество там, на мястото му ще дойде някой друг…” – обясни Тръмп. Тогава водещият попита: “Тоест, вие казвате, че политиката на предните администрации, вместо да превърне тези страни в съюзник на САЩ, е създала проблем на САЩ?” “Точно това твърдя. Семейство Клинтън и техните производни, които ни управляват от 20 години, изгубиха Източна Европа за нас. Те насадиха псевдо-ценности, накараха ги да се разоръжат, да си закрият фабриките, и всичко това – в името на някаква абсурда идея, че “атлантизмът” ще ги направи богати и силни. Но какво е “атлантизмът”? Атлантическият океан ли ще дойде да ги нахрани? Той ли ще ги пази от пълчищата, които нахлуват през границите им? Аз изобщо не разбирам например, защо накарахме тези страни да се разоръжат, като условие за влизане в НАТО. Нали НАТО е военен съюз, защо караме съюзниците ни да стават по-слаби, преди да влязат? Може би някой си е мислел да им продаваме оръжие. Но с какво ще го купят? Като им закрихме и заводите, а народът емигрира. Ето това направи сем.Клинтън, и то просто означава, че Студената война накрая ще я спечелят ислямистите…” – завърши човекът от Белия дом.
12
Пак ли тази чифутска теня бе..
13
Подла еврейска гад .
14
Ало пак се разгрухтяха прасетата от свинарника на товарищ Гергов Е сега Видяли какво е Комунист на разпит А Красавец–Хубавац,че и тогава се изпял песента като Азис във Цариград и шумкарите дадоха ''толкова свидни'' жертви И седна кой да ми говори за Мафия БКП-ГЕРБ и ТЪЙ товарищ къде си Член във Гащите ли....И не стига че написа един пасквил АМИ И втори написа кога успя но по псувните май си от ТРЕТИЯТ ПОЛ или си жена на възраст,и то от СОЙ,равностойна на Цолито........
15
ПАМЕТНИК ТРЯБВА НА ИСТИНСКИЯТ АНТИ КОМУНИСТ БАЙ ИЛИЯ МИНЕВ ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО ГЕРОЯ НА БЪЛГАРИЯ ИЗГНИЛ В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЗАТВОРИ И КАРЦЕРИ ! ОТКРАДНАЛИ МУ И НЕЗАВИСИМОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА МРЪСНИ ИЗРОДИ БОЛШЕВИШКИ ЗАСРАМЕТЕ СЕ . НА РАМО ДА СИ НОСИТЕ ТИКВАТА ПАЗАЧА НА ПРАВЕШКИЯТ ДИКТАТОР ~
16
речта на бьлг бе пр акция за да гласува бьлгария против лишаването на полша от глас в ес евтин трик които не впечатлява никои
17
ДО КОГА ОБЩЕСТВЕНОСТА ЩЕ БЪДЕ ЗАНИМАВАНА ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАРОДА ,КАТО ПАСИ .ТОЙ ЗАЕДНО С ЦАРЯ РАЗГРАБИХА НАРОДА И СЕГА ОЩЕ ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
18
А фришопа на летището как ще го кръстим, Елена Поптодорова ли?
19
Къде е произнесена тази реч? Ако наистина е произнесена , а не е фалшификат, то тя е уникална, която народът ни трябва на всяка цена да прочете. Много неща тогава ще се сучат по друг, по-правилен път, а не с мними и празнословни ласкателства, целувки и умиления, които днешните ни полуграмотни политици приемат като мана небесна. И представете си, ръкопляскат!!! Липсваше само мощното българско урааааа.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Един зевзек отива при един полицай и го пита:
- Г"син полицай, на един полицай може ли да се каже "говедо"?
Полицаят ядосан:
- Не! Как ще може!
- Ами на едно говедо може ли да се каже "г-н полицай"?
Полицаят се замисля и казва:
- Може, разбира се!
- В такъв случай довиждане, г-н полицай.

няма нови новини
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
сега
2920
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Волен Сидеров с гръмовен коментар за Орбан: Нападат го тези, които подкрепят педофилията! Патриотите с твърдо "за" Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
x
Американски учени установиха, че планетата-джудже Церера е покрита с вулкани, от които е изригвал лед
x