ГОРЕЩО! Специалисти в спор за българското пиянство: Всичко се лекува с ракия, но това не е страшно!

Животът днес

ГОРЕЩО! Специалисти в спор за българското пиянство: Всичко се лекува с ракия, но това не е страшно!

27890
на 01.08.2018
ГОРЕЩО! Специалисти в спор за българското пиянство: Всичко се лекува с ракия, но това не е страшно!
Автор:   ПИК

Шести в света сме по изпит алкохол на глава на населението и пети в Европа, но това не е тревожно. Имаме народно поверие, че всичко се лекува с ракия. Или го намазваш, или отпиваш, каза в ефира на Би Ти Ви председателят на Сдружението „Спиритс - България“ Ралица Скорчева-Славова. Тя добави, че в България вече никой няма проблем с фалшивия алкохол заради честите проверки. „Вярвам, че почти всички наши зрители снощи са отпили едно малко питие, чаша бира или вино и това довежда до впечатляващата статистика и челното ни място по консумация на алкохолни напитки“, заяви шефката на сдружението.

препоръчано

Според статистическите данни, българите пият по 12,3 литра алкохол на година. Това означава, че на ден консумираме по 30 милилитра, уточни Славова. Психотерапевтът д-р Владимир Бостанджиев контрира, че българите сме романтичен народ и не бива да се влияем от подобни статистики. „Те не могат да са повод нито за тревога, нито за радост. Има три вида култури по отношение на алкохолната консумация. Най-известна е ислямската. При тях по религиозни причини не се пие алкохол, забранено е. Северните народи имат или положително, или отрицателно отношение. Пият по принцип тайно. В САЩ например въвеждат „сух режим“. По време на Втората световна война руснаците пък дават по 100 грама водка преди бой, а ние южните народи сме като италианците, гърците пием с норма, което е показател от хилядолетия“, заяви психотерапевтът. Ние, според него, пие най-често от радост и за здраве. 


свързани новини
Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това