ГОРЕЩО ТРАНСФЕРНО ЛЯТО: Никола Илиев се завърна на "Колежа“

Футбол

ГОРЕЩО ТРАНСФЕРНО ЛЯТО: Никола Илиев се завърна на "Колежа“

12574
на 22.06.2024
ГОРЕЩО ТРАНСФЕРНО ЛЯТО: Никола Илиев се завърна на Колежа“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Атакуващият полузащитник Никола Илиев се завърна в Ботев Пловдив с трансфер от италианския гранд Интер, съобщиха "жълто-черните" в официалния си сайт. 20-годишният халф започна пътя си в професионалния футбол при “жълто-черните“.

препоръчано

“Днес е специален ден за Ботев, тъй като приветстваме Никола Илиев обратно в нашия отбор. Той е един от най-талантливите млади български футболисти, а ние се радваме, че той отново е в семейството на Ботев. За нас е важно, че той знае какво означава Ботев и сме уверени, че тук ще направи следващата стъпка в кариерата си“, каза спортният директор на Ботев Артур Платек.

“Никола е млад футболист със страхотни качества и знаем, че заедно като отбор можем да развием това до следващото ниво. Нямаме търпение да видим израстването и приноса му да терена“, добави Платек.

Илиев направи дебют за първия тим на „канарчетата“ в края на септември 2019 г., когато беше едва на 15 години. Впоследствие записа още два двубоя преди да се отправи към Италия. 

Полузащитникът премина в Интер през лятото на 2020 година и се подвизаваше в Примаверата на „нерадзурите“. Илиев стана шампион с отбора до 19 години на миланския гранд, а освен това впечатли и с изявите си и в младежката Шампионска лига.

През септември 2022 г. той дебютира за мъжкия национален отбор на България и вече има 8 двубоя за „лъвовете“. През сезон 2023/24 Илиев игра за ЦСКА 1948 като преотстъпен от Интер и взе участие в 17 мача. 

"Ботев Пловдив приветства Никола Илиев с добре дошъл отново и му пожелават успех с “жълто-черната“ фланелка!", написаха още от клуба. 

Илиев е шестото ново попълнение на “канарчетата“ за летния трансферен прозорец след Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Кристиан Бернат, Антъни Уджа и Андрей Йорданов. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК