Вход
София
Времето в София 1 o C

ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР! Ново проучване на "Екзакта": Pадев губи 9% от рейтинга си, половин България не иска предсрочни избори

ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР! Ново проучване на "Екзакта": Pадев губи 9% от рейтинга си, половин България не иска предсрочни избори

на 12.10.2018
106972
53
ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР! Ново проучване на "Екзакта": Pадев губи 9% от рейтинга си, половин България не иска предсрочни избори
Автор: ПИК
12.10.2018
53
106972

В отговор на въпроса „Ако парламентарните избори бяха днес, за коя партия/коалиция бихте гласували?”, 23.7% от българите посочват ГЕРБ, а 20.1% – БСП. Електоралното влияние на ДПС възлиза на 6.1%, а на ОП е 5.5%. За Демократична България биха гласували 2%. Воля, АБВ и РБ биха получили по 1%. За други партии биха гласували 5.1%, а 34.2% заявяват, че няма да гласуват.

Това показват данни от национално представително изследване на „Екзакта рисърч”. Делът на българите, които не желаят предсрочни избори възлиза на 50%. За нови избори се обявяват 31%. За последните месеци с 11% нараства делът на левите избиратели, които искат предсрочен вот – от 53% на 64%. Като избиратели на ГЕРБ най-често се самоопределят хора на възраст между 40 и 60 години, както и жители на градовете областни центрове. Няма промени в традиционния профил на избирателите на БСП и на тези на ОП. За нова партия през октомври биха гласували 39% от българите. Делът на интересуващите се от нова партия плавно нараства от началото на 2018 г. Вторичният анализ показва, че една нова партия засега има електорален ресурс главно сред симпатизантите на извънпарламентарните формации.

По време на Българското европредседателство кабинетът и парламентът фокусираха към себе си високи обществени очаквания. Понастоящем ефектите на европредседателството отзвучават и вътрешните проблеми и неблагополучия влияят съществено върху обществените нагласи. Политическото говорене и политическите действия на БСП радикализират левия електорат. Вече 91% от избирателите на БСП дават негативни оценки за работата на правителството. На другия полюс остават преценките на избирателите на ГЕРБ - 83% от тях одобряват работата на кабинета. В подобна среда на яростно противопоставяне все по-трудно може да си пробие път някакво добро политическо решение (от когото и да идва).

През октомври Българската православна църква е институцията с най-висок рейтинг сред българите – одобряват я 50%. Армията и полицията заемат следващите места по одобрение, съответно с обществена подкрепа от 44% за армията (ръст от 3 пункта за последните месеци) и 40% за полицията. Полицията има по-високо неодобрение от армията – 47% към 27%.

С 3% намалява одобрението към правителството за последните месеци. През октомври правителството е одобрявано от 30% от българите, а неодобрението му възлиза на 59%. В началото на октомври регистрираме спад от 7% на общественото доверие към работата на парламента. Българският парламент е одобряван от 18% от българите, а неодобрението му е по-високо от това на останалите държавни институции.

Понастоящем прокуратурата е одобрявана от 18%, а неодобряващите я са 60%, като за последните месеци с 4% спада неодобрението към тази институция.Съдът запазва без промени своя рейтинг от началото на годината – 14% одобрение и 65% неодобрение.

В настоящото изследване се регистрира спад на доверието към ръководителите на основните държавни институции. Президентът Румен Радев, чийто рейтинг беше трайно висок, губи 9% одобрение през последните месеци и добавя 7% неодобрение. В началото на октомври 60% от българите одобряват президента, а 28% не го одобряват. Критични настроения към президента има сред хора на възраст между 40 и 60 години, високообразовани и заможни респонденти.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е одобрявана от 28% от българите, а негативни оценки за нея дават 45%. Подкрепата за работата й расте сред избирателите на ГЕРБ и през октомври достига до 73%, докато сред левите избиратели тя е ниска – едва 8%.

Най-одобряваните председатели на парламентарни групи остават Корнелия Нинова и Цветан Цветанов, макар че губят по 2 процента одобрение за работата си през последните месеци. Одобрението им през октомври възлиза на съответно 28% и 26%, а неодобрението им е съизмеримо – около 60%.

Работата на националния омбудсман Мая Манолова е одобрявана от 67% от българите (с 5% по-малко в сравнение с април 2018 г.).

През октомври за пореден път рейтингът на премиера Бойко Борисов е по-висок от този на правителството. Министър-председателят е одобряван от 38% от българите, а неодобрението към работата му възлиза на 52%. През последните месеци този дял нараства с 5 пункта.

Подкрепата за работата на повечето министри намалява през октомври спрямо края на Европредседателството. През октомври най-одобрявани са министрите: Томислав Дончев (с 37% одобрение), Красимир Карачанов (с 35% одобрение), Красен Кралев (с 33% одобрение), Лиляна Павлова (с 28% одобрение), Екатерина Захариева (с 28% одобрение) и Владислав Горанов (с 27% одобрение). В същото време, именно спрямо някои от водещите имена в Министерски съвет регистрираме и най-висок спад на одобрение. Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов губят между 6% и 8% одобрение. Министърът, чието неодобрение расте най-много за последните месеци е Румен Порожанов – със 17%. Това се дължи най-вече на масовите преценки за несправяне с чумата по животните. Най-ниско одобрение регистрираме за министрите Емил Караниколов, Нено Димов и Румен Порожанов. Все още е рано да бъдат коментирани новите имена в кабинета.

Сподели:
Напиши коментар »
(53)
1
„…Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен….“
2
АКО "ИЗБОРИТЕ" РЕШАВАХА НЕЩО....ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ .
3
Не ,не вярвам !!! Само +- 3% разлика м/у ГЕРБ и БСП ?! След всички изцепки на Нинова и верните и гъзосмуци ?! Няма как !!! Да бяхте казали 13 % - да повярваме ,ама само 3 % - не !
4
38% одобряват ТИКВАТА, а 52% НЕ ГО ОДОБРЯВАТ !!!!!!!!!!!!!! Без коментар.........Вижте и това......Влезте в сайта на "ЕВРОКОМ", за да видите ИСТИНАТА за Виктория.......Извънредно предаване „ЕвроДикоф“ за убийството на Виктория........ От екипа на Виктория ще кажат защо следващата тема трябваше да бъде за далаверите около катастрофата в Хитрино......Виктория води предаване за ХАЙДУКЛЪЦИТЕ И МОШЕНИКЛЪЦИТЕ, ЗА КОИТО УПРАВНИЦИТЕ И ДУМА НЕ КАЗВАТ.....ВИЖТЕ САМИ.....СИСТЕМАТА НА ТИКВАТА УБИ ВИКИ......Ясно е.На мангасара му е било платено да я пребие, но той се е престарал.
5
Ай....какво допитване на ПИК ? 101%!?!?!?
6
Нека не забравяме , че голяма част от заслугата има и "първата" селска пръчка, която се има за "голема" работа. Май верно е голема
7
Стига.сте.лъгали.Народа.обича.Президента
8
Дори в про герберските слугинажки сайт пик анкетата говори друго ,че Радев е много пред Боко по рейтинг , а пик са спестили поне едно 20,% от подкрепата за президента
9
Да му изядат и главата на гнусния Фатмак
10
Пик вашата анкетата показва друго :))) хората подкрепят Радев а не Боко . Този див бай Ганьо няма ли да се маха
11
Румен Радев ли ?! Кой е този ?! Не съм чувал за него ( пък тук някакъв червен гей се обяснява в любов с него ! Да не е един пъпчив ,брутално тъп селтак (бивш военен) ,когото лумпени ,червени чугуни ,турци и мангаля ( с помоща на доста парички от дрога ,рекет и проституция) и с благословията на Кремъл беше натрапен за Президент на България ??? Ако е той - не ни интересува ,него - никой не го брои за жив !!!
12
ФАТМАКА РадеФ си е селско момче просту ...... Курнелка също ! И двамата с а податливи на НИСКИ СТРАСТИ ,,, а тези дето им вярват са АУТСАЙДЕРИТЕ Отайката от Българите !
13
Мисля, че много скоро 80% от дебилите ще се усетят, че слугата на Импексовата лъжлива курабия, е въздух под налягане, както и неговия шербетски рейтинг..
14
Който плаща, той поръчва музиката.
15
МИРИЗЛИВ ЧЕРВЕН ДЯДКА №13, ПОГЛРДНИ ТОВА....ГЕЙберастки ПОМИЯР. Вижте и това......Влезте в сайта на "ЕВРОКОМ", за да видите ИСТИНАТА за Виктория.......Извънредно предаване „ЕвроДикоф“ за убийството на Виктория........ От екипа на Виктория ще кажат защо следващата тема трябваше да бъде за далаверите около катастрофата в Хитрино......Виктория води предаване за ХАЙДУКЛЪЦИТЕ И МОШЕНИКЛЪЦИТЕ, ЗА КОИТО УПРАВНИЦИТЕ И ДУМА НЕ КАЗВАТ.....ВИЖТЕ САМИ.....СИСТЕМАТА НА ТИКВАТА УБИ ВИКИ......Ясно е.На мангасара му е било платено да я пребие, но той се е престарал......Г-Н ЛЪЖА(Б.М.Борисов) ОТНОВО ЛЪЖЕ ПО НАЙ-БЕЗОБРАЗЕН НАЧИН.
16
На какво е министърка Лили Пълното,Нали свърши ТОВА европреседателство
17
ГЕРБ си отиват при нови избори 50 депутата ще имат максимум, Фандъкова също ще изгуби в София бас хващам НАРОДА НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ ГЕРБ, вижте форумите и фейсбук врят от ненавист към ГЕРБ и Борисов последен валс танцува
18
Коалицията БСП-Румън Ръдев ,не се знае кой за кого се жени и за кого е бил женен
19
смешник,кажи за изцепките на тиквата и герб !! рейтинга на Радев трябва да е под този на тиквата,партийно поръчание,НО Радев ще ги отнесе като нуцо пиле доматче,барабар с тебе !!!!
20
60%ОДОБРЯВАТ ПРЕЗИДЕНТА. ТОВА трябваше да е заглавието.Борисов 38%
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Лилето още е министърка-внимавай какво пишеш.. Ако не "обслужваш" по всякакъв начин "шайката" ще ти ударят НОЖА-ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ СИ ДЕБЕЛА ,ПРОСТА И БЕЗ ГЪНКИ В МОЗЪКА/СЪЩО КАТО СВИНЕТЕ/ А идват и свинските сватби Така че си опичай акъла.. Тези копи -пейс които правиш на всякакви теми всеки ден трябва да ги правиш от различни профили.. Защото хората са свикнали на дебилщината ти и като видят "Червената баба" -вече не четат како си писала..
23
той за това ли обърна плочата и иска да се обеденчва напоследък ? Рейтинга тръгнал на юг хората го разкриха колко е зависим и не кадърен това е факт .А пък до номер 20 пич това е за година и половина до края на мандата си ще е около Борисов
24
Какво желае Радев? Служебно правителство и грипени, ДПС+БСП и далавери ! Толкова е прозирен, алчен и озлобен, че сам себе си не харесва! Като се погледне в огледалото и го наплюва, ама Кутевите червенотиквеничета се подмокрят само като му чуят сричкуващия гласец :) Вземете си го в къщи да Ви гледа децата, ако имате смелост !Когато Радев обяви партията си "Възраждане",когато направи отчет на нищоправенето си, когато представи визията си за управление, когато се видят кои са с него, освен Иво Христов,ЗКПЧ-тата, Деска и майка и, тогава ще може да се рекламира с над 77% рейтинг! Сега може само да словоблудства безнаказано. Той Плевнелиев и Първанов също имаха огромен рейтинг
25
Мутренска поръчкова стъкмистика!
26
Я. В допитване на ПИК Радев води на Борисов. Спирайте гласуването. Виж по на долу в сайта. 44 на 43%
27
Слугински г.ъ.з.о.лиз.ци.
28
Много нарко пари за слугинаж за вложени в Радев и Нинова! Много поръчки за амнистии има към Радев, нали са си платили Ветко,Миню,Бенчо, Очите и още много други! Покрай Деса Интелигентната, понятието баджанак стана диагноза за дебилност! Деска Бургаската много баджанаци му е натресла и он е един от многото! Смехурко наивен! Сега ще ги амнистира, все пак са роднини, баджанаци са му! Съжалявам го така го юркат 3 дебели женища и секретарката му Иво джендъра, също го прави на луд, не че е много трудно! Мъка, много мъка на Дондуков 2 !! Последната надежда на БСП-ОПГ е Радев да помилва с указ всички ОПГ-та на БСП-ЕООД Курни и Мафия, за какво са го финансирали, ако не им помогне в тежък за БСП момент! Все пак тероризма, рекета, кражбите и убийствата са идеология на БКП/БСП и е политическа разправа да се преследват от Специализираната Прокуратура! На всички стана ясно защо БСП искаше Радев да кадрува борбата с ОПГ Мафията на БСП !
29
ПИК Спирайте анкетата защото Президента Радев прескочи за ужас на суджуците техният БОГ а платените социолози да си драскат каквото си искат-НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА ДОРИ И САМИТЕ ТЕ НЕ СИ ВЯРВАТ !!!
30
Моля те,взимай си хапчетата!
31
В този сайт можеш да прочетеш само измишльотини. Баш Бандита плаща за тази помия и си мисли, че променят общественото мнение. Радев има одобрение 72%! Как установиха, че имал спад с 9%? Измислици и стъкмистика на "независими" изследватели. И кого лъжат, даже и себе си не могат да излъжат. Клоаката на поръчковите дописници се е събрала тук. Пиша дописници, защото нямат нищо обшо с журналистиката. Те не са виновни, с посаниците си правят само едно, изхранват се, а виновен е този който им плаща. И това си е за негова сметка.
32
Така и не разбрах, защо е на България такава тотално ненужна институция като президентство. Освен скитосване по света на държавна сметка, нравоучения в стил треторазрядно ЗКПЧ, тъпи селски и злобни изхвърляния по кръчми и улици, до сега нищо смислено не е сътворено. По-зле от турски серил с отчайвощо некадърни актьори. А за всичко това и огромния антураж от нищоправещи бюрократчета , апаратчици и шуробаджанаци плащаме ние.
33
Когато се хвърли камък в блатото, много ще са окаляните! Излизат доста въпроси от Вашата компетентност: Наистина ли не знаехте #КОЙ е финансирал кампанията за Президент? След като бяхте избран, имахте достъп да всички секретни материали, за 2 години служба не се ли заинтересувахте #Кой и за какво е давал финансии за избора Ви? Някой Ви е казал, че парите не миришат, излъгал Ви е, парите оставят следа и са страшна сила, когато са "мръсни" ! За 2 години да не се дистанцирате поне на думи от тези пари, не Ви прави чест! Президенти на САЩ са връщали финансови подаръци от Дарина Павлова, само по презумпция, че има нещо не много чисто в произхода им, а Вие си траете!!!Мълчанието Ви е странно, защото сам пожелахте Светлина, е получихте я, ама Светлината осветява навсякъде, дори и най-близките Ви съветници го знаят! Защо уволнихте Йончева ? Защо уволнихте Гарелов, а другаря "Хитлер" си е на топло? Най-близкият Ви съветник не може да Ви даде правилен съвет, защото няма допуск до секретна информация, може би за това мълчите за финансирането, или е нещо друго? Покажете че сте Президент на 2 000 000 българи, а не на 500 Бончовци, които са Ви финансирали с нечисти помисли! Покажете че не сте зависим от тези! Покажете истината за финансирането Ви и ще бъдете свободен!
34
Червена тишина е налегнала ОПГ-о БСП+деривати! Нинова кошмари сънува че е водят с пранги! В момента се действа по сценария на БКП СНИШАВАНЕ, може бурята да отмине и загубите на БСП ЕООД Корни и ОПГ да са малки! Големи фекалии са разровени, много са оцапани другарите! Гражданска квота бил Спонсора, че то Йончева, Тома Томов, Иво Дебила и други също са гражданска квота, а Радев е най-гражданската квота, дори Сметната палата показа едни пари за кампанията му! Възнаграждението за страха дали ще се върне като защита на другарите от Радев и сие, или ще си премълчи, скоро ще стане ясно!
35
Чудя се РЕАЛНО, някой вярва ли на това? МОЛЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ
36
Гладните искат да влязат и да ни обезкостят, а наядените искат още и още докога има кокал, свиквайте, така ще е, всичко свърши, казват юристите, кой оправи се оправи, кой не ряпа да яде, чао и весел ден на сите български граждани, макар, че днес е ЧЕРЕН за убитото, за детенцето й, за родители и близки. ПОЧИВАЙ В МИР, МИЛО МЛАДО СЪЩЕСТВО! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ИСКРЕНИ! Амин
37
Светлинаааа, иска Радев! Внимавай какво си пожелаваш! Под светлините на прожектора излязоха скрити зависимости! Не подхожда на пенсиониран по собствено желание, Генерал от запаса, да е в такава зависимост! Има си две решения на казуса с честта: Достойните си теглят куршима с табелното оръжие, по-малко достойните се оттеглят, не вярвам да сте от гьонсуратите, които ще се снишат, докато отмине бурята!
38
я стига сте писали глупости над 2 милиона гласуваха за радев а 950 000 на парл избори за бсп кьде е единия милион това са безпартиини които не излязоха да гласуват след това радев заигра с царистите и така започна да намалява подкрепата втори мандат няма да има заради рождения ден на симеон борисов букети целувки с династията докарала бьлгария до 111 ооо кв км и 7 милиона индивидьт които сьди бьлгария в межд сьд за имоти в името на царя 50 000 лв за всяка отрязана глава
39
Да се забранят всички проучвания пълна измама платени
40
Кой, ако не ГЕРБ? БСП, ДПС? Кой?
41
Направо получих оргазъм като прочетох това...
42
Radev moje da e selsko momche,no ne e chel samo Vinetu,govori ezici,umen,gorin,sporten,dobar,krasiv i kakvo li oshte ne, a BOKO prilicha na nebrasnat pop,debel kato garderob,edvam si otvaria ustata kato govori ot visokomerie e kakvo oshte iskate. NAROKA pak povtariam NARODA OVICHA RADEV DA ILIADI....
43
44
РР губи 9% и е с 51% одобрение. Да,но "великият" ББ е с едва 38%, "и този пункт нараства с 5%".. В заглавието пише само,че РР губи 9%. И това ако не е манипулация!!!!!!!! Както винаги-ПИК верни на себе си!
45
Toлкова са зле че не се усещат. Хората са написали името "българи" наред с турци и фашисти като верагове на страната си.
46
На мястото на "Екзакта" при тези резултати бих направил едно единствено заключение. Това правителство вече е изстреляло патроните си и не му остава нищо друго освен да си ходи. Всички резултати от изследването са негативни за него и поотделно за всичките му министри, вкл. премиера. Другите приказки са ала-бала, игра на думи.
47
Прав е студента по социология ( пост. № 46), на когото със сигурност чета лекции. Първо трябва да питаме коя е Агенция "Екзакта рисърч". След като знаем собствениците на Агенцията можем да заключим, че фактически доверието в Борисов е не повече от 2-3 %. За да подведе публиката, че резултатите не са манипулирани "Екзакта..." дава 28 % на Нинова, с 2 % повече от колкото на Цъфтан с особената форма на главата. За Румен Радев проучване не е извършвано и ПИК неправилно (умишлено) са писали..... Вече във въздуха се усеща, че правителството на доцент Питек от Банкя няма да издържи до май следващата година. Нинова да се готви за премиер до като Радев приключи с двата си мандата.
48
МДААААА, РАДЕВ ГУБЕЛ ББ СЛИЗА.
49
Кауна си е Каун, едноуставник тъп и ограничен! БСП го ожени, дори и дете щеше да му направи към шапката с пари, пусто няма кой, защото цялото БСП ръководство само джендъри, а Радев му пада самолета само като погледне началник Деса, въпреки тоновете Виагра, доставени на Дондуков 2! Гласувалите за Радев се уплашиха че е злобен, отмъстителен, комплексиран реваншист, който управлява с роднини, приятели и с баджанаци! 1.3 милиона от гласувалите за Радев, съжаляват защото се подведоха по същия сценарий на ДС с Царя! Дай на простака малко власт и му гледай сеира! Няма да се измирише нищо, нито далаверите на БСП-Радев, нито финансирането на Радев от социално слаби, нито Решетников, нито спонсорите Бенчо, Очите, Ветко, Миню и останалите! Последен валс на Дондуков 2!
50
Смърдялко, твоят колко е? Тъпанар смотан
51
Баце има червен картон от USA и ще трябва да си стяга багажа за Банкя.
52
Баце има червен картон от USA и ще трябва да си стяга багажа за Банкя.
53
ПИК,какво става с вашата анкета??? Нали Боко разбиваше Радев? Защо манипулирате хората??? Защо? Никой не ви вярва! А ГЕРБ вече са пътници....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 7372
архив

Майка се кара на невръстното си синче:
- Миткоооо, хиляда пъти ти казах да не ми се мотаеш в краката, докато готвя! Гледай сега какво направи, събори готварската книга, нито знам докъде бях стигнала, нито какво готвех…

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1533
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Истината за аферата в столичното 78-мо училище - пълни разкрития за скандалната директорка, родителите и мнението на министър Вълчев
x
ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ: Излекуваха мишки от алкохолизъм с лазер
x