Вход
София
Времето в София 22 o C

ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР: Ново проучване на "Тренд" - ГЕРБ удря в земята БСП на евровота! Управляващите водят с 1,1% (ГРАФИКИ)

ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР: Ново проучване на "Тренд" - ГЕРБ удря в земята БСП на евровота! Управляващите водят с 1,1% (ГРАФИКИ)

на 22.05.2019
59414
41
ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР: Ново проучване на "Тренд" - ГЕРБ удря в земята БСП на евровота! Управляващите водят с 1,1% (ГРАФИКИ)
Автор: ПИК
22.05.2019
41
59414

Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с апартаментите. Минимална преднина на основната управляваща партия пред БСП. Три партии със сигурно представителство в Европейския парламент. ВМРО остава на ръба на бариерата. 

16% от всички избиратели в България все още не са решили за кого ще гласуват. Малко над една трета (35%) пък са решили още преди кампанията, а 9% са взели решение по време на кампанията. Трябва да направим уточнението, че теренът на настоящото проучване приключи на 17 май и вероятно в дните до изборния ден процентът на решилите по време на кампанията може леко да се увеличи.

30% пък ще се възползват от правото си на преференция, докато 39% няма да го направят. 

В настоящето проучване на интервюираните лица им беше предоставен списък с всички кандидати с имената и подредбата им според регистрацията в ЦИК, като сред тях те трябваше да посочат своето предпочитание. Процентното разпределение е сред гласуващите.

След имиджовата щета, която ГЕРБ претърпя от скандалите около апартаментите и къщите, основната управляващата партия успява да се стабилизира в рамките на кампанията. Възстановяването е минимално, но все пак достатъчно, за да получат лека преднина пред БСП, като разликата през този месец между двете основни партии е в рамките на 1.1%.

ДПС твърдо запазва третата си позиция с 12.8%.

ВМРО остава на четвърта позиция, точно на ръба на бариерата за да изпрати депутат в Европейския парламент (5.8%). „Воля“ успява да покачи своя резултат в рамките на кампанията до 4,8% от гласуващите.

Обединението „Демократична България“ не успява да реализира ръст в последните месеци и остава с 4.2% подкрепа сред гласуващите и с малки шансове да изпрати евродепутат.

По-надолу в подреждането остават „Коалиция за България“ (2.4%), „Атака“ (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и Възраждане (1.2%). 

 Проучването на "Тренд" е по поръчка на "24 часа"

Сподели:
Напиши коментар »
(41)
1
Истината е ,че между народната партия Герб и сбирщайна на двете червени кучки винаги разликата е била над 700 000 гласа,но преди всеки избори дрогарите вадят рублите за да плащат на кънчо - лайчевците и колю пирговците за да надъхват бабичките,пандизчиите и търтеите ,че били се изравнили и още дойде нов Девети,който ще събори монархобойковизъма !Също се отнася за малката БКП ДСБ на рамадан ,гнома и пинокио- винаги,1,5%- предимно геюве,лезбийки,лепилари и джендъри. Следва поредния челен удар в дувара и публично късане на ризи и кюлоти че изборите били манипулирани от Цецо с чувалите ,бтр с двойни дъна,кетчери и прочие!
2
КОЙТО , СТРОИ , СЪЗДАВА РАБОТНИ МЕСТА , МИСЛИ ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ --- ТОЙ РАЗБИРА СЕ ЩЕ Е ПЪРВИ , А ТЕЗИ ОТ Б С П / Б К П , КОИТО ВЪВ ВРЕМЕТО СА ОБРУЛИЛИ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА -- НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВИЛ И НЯМА ДА ПРОСТИ !
3
Голяма разлика няма що...1% и ура за ГЕРБ . Много сте се уплашили..
4
Както винаги, червената еничарска НОВА се доказа в цялото великолепие за защита на Импексовата партия, при задаване на удобните и предварително подготвени въпроси, към двете крадливи и лъжливи дърти Импексови кучкики. Вместо да я пита за нейните офшорни фирми и къщи за гости, той разследваше с нея някакъв си измислен братовчед, и негова измислена къща за гости, а тя има лични 3 къщи. Но народа ни не е глупав, и ще накаже двете червени крадли, едната обслужвала Мавъра а другата СС Момата на 26ти!! .......................................................................................................................................... И тая гнусна Импексова курабия, с бившата крадлива кучка на СС Момата, ни говорят за морал. Наистина двете крадливи и лъжливи импексови курабии, живеят в паралелната държава на Румен Пъпката, и неговия дебилен електорат! Затова ГЕРБ поведе на Импексовата БСПдирастия, защото хората не са глупави!! ............................................................................................................................................. Питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана и СС Момата “защото са ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допряха до тоя мерзавец кокто и до, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тия мерзавци, доносничели и с кого са изневерявали жените им!!
5
1.1- удар в земята !? Да плачеш ли,да се смееш ли ?
7
ЗАЩО ЕДИН МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗБОРИ БСП ВИНАГИ ВОДЯТ, СПОРЕД КОЛЬО, АНДРЕЙ И КЪНЧО И НАКРАЯ ГУБЯТ ИЗБОРИТЕ ОТ ГЕРБ И ТАКА 11 ПЪТИ? И СЕГА ПАК ЩЕ Е ТАКА!
8
Иде реч за клозетното сайтче ПИК!!!
9
няма друг народ който да си почита ликвидаторите си . ние или сме много тъпи или много страхливи . Има време да се опомним и да бъдем честни и смели за да махнем ликвидаторите си . Децата ни напуснаха благодарение на тях държавата ни ,ние живеем с пенсия от 200 лева работим за единият залък ,цените са в пъти по скъпи от европа ,мизерия и нищета по селата ни ,училищата ни се разпадат . Не знам още какво трябва да стане за да разберем ,че това не е живот . Та ние живеем по лошо отколкото по време на турското робство . сега или никога или ги махаме на 26 .05 от властта или те ни махат от България мислете и гласувайте
10
ДРУГАРИ. Форума е анонимен. Да го задръстим с коментари и пасквили срещу ГЕРБ и най-вече срещу Борисов.. Малко сме , ама ще имитираме калабалък. Нека покажем на какво са ни научили в областта на омаскаряването , плюенето и ползвaнето на прокси VPN . Слава на БКП и лично на другаря Кутев, другаря Радев и другарката Нинoва !!! Слава и на другаря Ким Чен Ун !!! И помнете : Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов ---> НЯМА ПЛАЩАНЕ !!!
11
сте слуги на ГРОБ!!!!!!!!!!! Защо не поместихте документите които Елена Йончева представи днес в НТ ??????? И какво каза "Господин Борисов е на върха на "Апартаментгейт". Г-н Борисов си е направил къща, която не е декларирана. Той има и втора къща, тя е 138 кв. м. Тази къща не е вписана в декларацията му. Той се възмущава, че други не са си декларирали терасите, а той е направил същото. Той си е купил този терен в съседство", каза тя и подаде на водещия на "Здравей, България" снимки и документи, с които подкрепя твърденията си. Тя апелира към него утре да попита Борисов, който ще е в студиото на сутрешния блок за въпросния имот. Това е истината и само истината!!!!!!
12
успя да ни опротивее повече и от Цветанов.
13
Агенция трент едно ново лице една млада жрица на най древната професия. Малко има дефект в говора но за платени работи е преизпълнена с професионализъм. За пари от ГЕПИ такива сфирки може да извърти че да учуди света.
14
Къщата МИ в Барселона не е моя!
15
Ще цитирам един доблестен син на своя народ и истински Генерал. Не като този от снимката с прякор на зеленчук, Човекът оправи държавата си без да краде по следната рецепта: Sometimes democracy must be bathed in blood. A.Pinochet А тиквата ще се моли да лежи в "санаториум". По света и унас хората ги е гнус от него. Факт.
16
1,1% какво точно удря в земята Шайката незнам??? В чужбина 90 %ще гласуват против Герб тук няма Тренд менд и платени агенции ще видим в неделя!!
17
!!! ----- Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов ---> НЯМА ПЛАЩАНЕ ---------- !!!
18
От централата на ГЕПИ казаха ли кога ще раздават хонорарите, и ще има ли бонуси за по големи храчки и лъжи?
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
БСП води на ГЕРБ и то с 5% поне и ще го видите на 26.05 вечерта, не случайно главната мутра на републиката, обикаля с джипа денонощно от 10 дни по няколко пъти градовете и селата, като така си мисли че ще стане по мил на народа, но истината е след 4 дни само !
21
Абе ш-ибаняшки русофилски тролове тази ТРЕНД и тя е на вашите ментори агенция щом тя ви го ръга о-тзад значи истинската разлика е над 10% за ГЕРБ а до неделя ако вашите истерични к--учки се покажат още в някоя телевизийка разликата може и да се удвои серсеми!
22
Е нема такъв народ, ако това е верно. Спойно може да си мрете, без да плачете!
23
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
24
Наистина е фалшиво като теб невежо говедо я ела да видиш нещо истинско като к---осмясалата ми ш---унда да я о---лижеш цялата!
25
Имайки предвид за кого лобира пик, резултати не ме учудват.
26
1процент ама да не е червен това е целта,да плачат от мъка червените катили!!!!!!
27
ВСички цоц агенции са хибридни и на БКП БСП ДС,а щом те го казват,занчи разликата е поне 10%!
28
Е БАНИЯТ КАШМЕР,само 4 поста до тук!? Не си закусила със спермалин,Катюша ?
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Бойко извади го да пръдна
31
А пък на 26-ти майски ден на лето осподне 2019-то, Не до дялко подскачайки до тавана си удря кухавелката и реве, като мечка...
32
Ха, ха, ха, нали ви написах преди малко да си подготвите носните си кърпички,понеже платенопоръчковото, наведена сайтче-кенефче ПИК пуска последните вони от "реалните, точни, непредубедени и верни"резултати от проучването на "нашите"агенций за мнението на хора, подбрани по списък от тиквите и да си умреш от смях, че въпреки избора на "ппавилните"хора,резултага е такъв!
33
Ще им облечем карираните ризи на всичко отрочета на БКП дано да съм жив да го видя
34
Дайте да ударим в земята ГЕРБ, т.е. Боко Винетуф; Цецо Асансьора; Тони шайката; Томето ; Деса Дуловската простакеса; Цецка дупката; Спас Гърнето-счупено; Хасковското Делянче; Лилето с чантата за 4000.00 лева т.е. ШАЙКАТА!
35
Вярно, че е само 1,1% , но все пак е победа ! Това може би са 3-4 евродепутата повече от Бе Се Пе -то ! Нямам под ръка калкулатор да направя прецизни изчисления, но горе долу на ум пресметнато, така излиза. Бесепарите ще се поболеят ! ГЕРБ трябва да им изпрати Лъчо МОЗЪКА да ги цери !
36
ХОРА , ААА , СЛЕД ЧЕРВЕНОГЪЗИТЕ КОМУНИСТИ ОТ Б С П / Б К П ---- ДОРИ ТРЕВА НЕ НИКНЕ ! КОМУНИСТИ УПРАВЛЯВАТ В ---- ВЕНЕЦУЕЛА , КУБА , И РУСИЯ / МОДИФИЦИРАНО / -- РЕЗУЛТАТЪТ Е ЧЕ НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО , СМАЧКАН НАРОД , БЕДНОСТ И НИЩЕТА !!
37
Това е най-добрата работа, която Google плаща сега. Получих основния месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах четири месеца по-рано и бързо взех вкъщи, от 7645 евро до 9264 евро всяка седмица. Не мога да се доверя на това колко е просто веднъж се опитах. тук...................>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
38
Боже! Много пари наля мутрата за социологически проучвания, ама не спира да ни убеждава с неговото "Дори и да загубим, няма да подам оставка". Преследва го призракът на Цеца, това е положението.
39
Пасквил! Това вече се превърна в пасквил! Жалкото е, че малко са хората, които знаят за какво говоря!
40
statisti4eska greshka
41
NE E VIARNO N[NOVA E V POVECHE PAK MANIPYLACIA
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13315
архив

Отначало всичко започнало с дарове за боговете. A сега се нарича данък добавена стойност!

няма нови новини
Днес: 284
hot
най-четени новини в момента
сега
2351
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Как Корнелия и Киро подават/не подават оставки (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Учени откриха за какво служат райетата на зебрите
x