ГОРЕЩ ЕКШЪН: Клати ли се столът на шефа глашатай на АПИ - шофьори продължават да получават глоби за винетки

Политика

ГОРЕЩ ЕКШЪН: Клати ли се столът на шефа глашатай на АПИ - шофьори продължават да получават глоби за винетки

25208
на 21.02.2020
ГОРЕЩ ЕКШЪН: Клати ли се столът на шефа глашатай на АПИ - шофьори продължават да получават глоби за винетки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Клати ли се столът на шефа на АПИ Георги Терзийски, когото лично премиерът Бойко Борисов обвини преди ден за кризата с тол таксите и глобите за липса на винетки? Този въпрос става все по-актуален, тъй като кризата около новата система от камери се задълбочава. 

препоръчано

Стотици шофьори са получили съобщения за глоби през последните дни, без дори да подозират, че са извършили някакво нарушение. Причината е, че преди пускането на системата от АПИ не обясниха ясно на хората правилата, които ще важат. Така шофьорите се оказаха изненадани, че не могат да се придвижват без винетка в рамките на една и съща община, а още по-фаталното е, че ще бъдат глобени за това. Санкциите са повече от солени и възлизат на няколкостотин лева, което буквално взриви обществения мир. 

Затова и премиерът Борисов толкова се ядоса, че шефът на АПИ не е предвидил и регулирал на време тази ситуация, че му се скара остро и му нареди да се прави ако трябва и на глашатай, но да успокои хората. По негово нареждане няма да има и глоби, обаче се оказва, че дори и след това камерите на АПИ пращат санкции към КАТ и шофьорите продължават да получават съобщения за дължими суми. 

Четвърти ден Георги Терзийски не успява да обясни ясно каква е ситуацията и след като вчера в национален ефир каза, че глоби няма, директно бе контриран от граждани с обратното. 

По думите на шефа на АПИ нито един от участниците, щракнат от камера за налична винетка в районите и пътищата в София, които са били обект на преговори, няма фиш. Те обхващат общо 151 км. Веднага обаче от село Бистрица обаче го засякоха, че жител на селото е глобен с две компенсаторни такси.

Хората продължават и днес да питат защо камерите са били пуснати без никой да бъде уведомен и каква е била целта на това внезапно пускане на камерите - събиране на глоби или принуда да се купят винетки, докато объркването бъде отстранено. 

Заради всички тези скандали все по-странен става фактът, че Терзийски не поема никаква отговорност за кризата, която създаде. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК