ГОРЕЩ КОМЕНТАР: Борисов показва позакъсняло политическо мъжкарство, попадна под чехъла на Пеевски

Акценти

ГОРЕЩ КОМЕНТАР: Борисов показва позакъсняло политическо мъжкарство, попадна под чехъла на Пеевски

133254
на 27.06.2024
ГОРЕЩ КОМЕНТАР: Борисов показва позакъсняло политическо мъжкарство, попадна под чехъла на Пеевски
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Трудно ще го бъде това правителство на малцинството. Това е едно позакъсняло политическо мъжкарство, което се опитва да проявява Бойко Борисов“. Това каза пред бТВ Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“ и бивш депутат от ПП-ДБ.

препоръчано

След консултациите при президента Румен Радев вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че партията ще предложи правителство на малцинството. 

„Сега Бойко Борисов попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски Пеевски и на Слави Трифонов и вече дава заден. Той ще предложи правителство на малцинството, за да може в третия мандат „Има такъв народ“ да бъде използван като смокинов лист и с малко депутати от „Величие“ и БСН за цвят да бъде съставено правителство“, прогнозира Мирчев.

Според него Пеевски и на Борисов са очаквали да им бъде много по-лесно да създадат правителство.

По думите му ГЕРБ по-скоро е загубила от тези избори, отколкото да е спечелила. Партията има един депутат по-малко спрямо предходния парламент и ситуацията в парламента е по-несигурна, уточни представителят на „Да, България“.

Той е категоричен, че Пеевски няма влияние в парламентарната група на ПП-ДБ.

Консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание продължават днес със срещи с „Възраждане“ и БСП. Очаква се утре Румен Радев да разговаря с „Има такъв народ“ и „Величие“.

След това държавният глава трябва да върчи първия мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила в парламента  – ГЕРБ-СДС. коалицията има 7 дни, зада го реализира.

Ако не успеят, президентът връчва втория мандат на втората политическа формация – ДПС. Ако и те не успеят, държавният глава сам избира коя да е третата партия, на която да даде мандат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК