Вход
София
Времето в София 25 o C

ГОРЕЩ КОМЕНТАР! Данаил Кирилов удари президента заради намесата му в номинирането на главен прокурор. Кални ли ще са изборите?

ГОРЕЩ КОМЕНТАР! Данаил Кирилов удари президента заради намесата му в номинирането на главен прокурор. Кални ли ще са изборите?

на 12.06.2019
49954
42
ГОРЕЩ КОМЕНТАР! Данаил Кирилов удари президента заради намесата му в номинирането на главен прокурор. Кални ли ще са изборите?
Автор: ПИК
12.06.2019
42
49954

Кален ли ще е изборът на нов главен прокурор? Този въпрос коментира пред БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов. Въпросът бе около изказването на зам.-главния прокурор Иван Гешев, че изборите ще са кални. Гешев изрази опасение, че заради предстоящия избор на нов главен прокурор ще се купуват магистрати, политици и журналисти. 

 "Не съм чул, не знам кой е този колега, който го е казал. Изборите в България са много тежки по дефиниция. Ако върна назад всички избори за висши магистрати, спомняте си, че имаше поне две неуспешни процедури за главен инспектор. Защо се случва това? Първо, заради естеството и спецификата на позициите в съдебната система и заради общественото очакване, че тези позиции силно могат да повлияят на правораздавателната дейност, смята Данаил Кирилов. 

И аз съм външен за съдебната система и казвам, че колегите-магистрати, че имат завишена норма на параноя. Те провиждат такива неща, които е малко възможно да се случат, коментира той.  

Мисля, че съдебната система, особено последните 7-8 години утвърди процесите на еманципация, на утвърждаване на независимостта си и на самоуправлението си, смята Кирилов по отношение на независимостта на съдебната власт.

На въпрос за кръглите маси и срещи на президента за избор на главния прокурор той заяви, че Радев ходи по най-деликатната и чувствителна граница на намеса и ненамеса. Предполагам, че става дума за неговото участие във финалния избор. Защитавал съм тезата, че всички институции трябва да се въздържаме от това, по някакъв начин да засегнем възможността ВСС да упражни правомощията си по номинация на кандидатури, смята министърът. 

Данаил Кирилов беше категоричен, че се е отказал от номинация за кандидат за главен прокурор, тъй като след това този кандидат ще бъде облъчен политически и на него ще се гледа като на фаворита на ГЕРБ или управляващите.

Кирилов отбеляза, че за процеса на избор трябва да се говори, като пожела на президента Румен Радев да намери форма, в която да обедини в тези разговори представителите на институциите и на гражданското общество.

Министърът на правосъдието побърза да напомни, че гражданските организации по закон нямат право да излъчат кандидати за главен прокурор.

Гарантът за прозрачна и справедлива процедура е обществото и медиите, всеки, който гледа и наблюдава и може да изрази възражение, заяви той. 

Кирилов коментира и идеята за новия антикорупционен орган. Тя е на вицепремиера с ресор "Съдебна реформа" Екатерина Захариева. Този орган се създава в хипотезата, че на България отпадне мониторингът по Механизма за сътрудничество и оценка, за да бъдем наравно с другите държави. В такъв случай "досегашните органи ще продължат да осъществяват координационната си функция и наблюдения на процесите и съгласуване чрез този нов орган. По принцип този орган би трябвало да продължи с по-голямата цел - укрепване на върховенството на закона в българската държава и в българската правна система", обобщи Данаил Кирилов.

Той съобщи, че в петък ще представи предложенията си за законодателни промени, които да позволят разследването на тримата големи в съдебната власт, които са: главният прокурор и председателите на Върховния конституционен и Върховният административен съд.

Сподели:
Напиши коментар »
(42)
1
Ударил.......ножка !
2
Даниеле с такива анализи, ще докараш Импексовите комунета, водени от Импексовата Курабия, Румен Пъпката и бившата крадлива кучка Йо на СС Момата, до инфаркт бе. Имай милост, че от бой по червените кухи спинозни манерки, троловете им пишат само глупости бе!! ............................................................................................................................................................................. Затова ще продължавам да питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости и то с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс за десетки милиона, а не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Това е така, защото съм глупава и наивна ли, или щото не съм близала нечий премиерски сладолед, или сладоледа на руски КГБе агент!!
3
Барни Ръбъл е обида за българското правосъдие и за България!
4
Кадрите на Импексовата БСПдирастия, и тия от ДАЙ България от къде ги набират, от Гей парада ли!!!
5
може да удари единствено себе си с тъпата си кратуна
6
Да ножка но между Рогите,а със едно шило можеш да свалиш и бик....та когато мислиш със пилешкият си мозък се получава това.А тъй товарищ седиш пред монитора и лющиш ножки но раздай ги във Позастрано там ще им трябват повече и се оглеждай на кръстовищата че някой нашумял Герой ще те отнесе като бръмбар сламка.....и ще поумнееш повече от Барни ком.4.....вечния Матросов.....????
7
От гей парада ги набират от Симитли. По растежа на задните им части ще ги познаете и по червените конци на дебелите си китки.
8
Трябвало всички институции да се въздържат с изключение на ...ха познайте де кого е посочил този паун.
9
е най-тъпият министър за цялата повече от 1300 годишна история на България. Уникален тъпоъгълник!
10
Е, не сме имали толкова ограничен президент.Само глупости плещи.
11
Е, не сме имали толкова ограничен президент.Само глупости плещи.
12
Обида е. Нека се дообразоват, да поработят, да се изолират от лолитиката и парите, защото това е сложна професия, изисква специални качества.
13
Другарьо , става въпрос за "чикийка = ножка " ! Чети книги , българска литература и тогава се обаждай !
14
Щом имаме какъв министър,това обяснява защо сме ударили дъното!Голям срам,но това е МАТЕРИАЛА!
15
Данаилчо мама,много си малък,за да вземаш големи решения.Никога не вмъквай името на президента в брътвежите си,които и цял ден да ги чета,не мога да разбера какво искаш да кажеш.Остави твоята работа да я вършат професионалисти с по 15-20 години работа в сложната ни и значима институция.№ 11,ти си абсолютен лумпен,но както виждаш,ние ти четем простотиите.
16
Данаилчо е п..ьо , нищото в президентството е същото на квадрат .
17
Е наистина голяма Шльоха
18
Барни пак се изказа неподготвен! Сигурно ебе здраво недю, щом го цитира така наляво надясно! Недю е същия тъповид, изключение е само богатия му репертоар- най ми харесва като вкара някакви хитринки от типа на "мракобесни"! Гении са и двамцата!
19
Данаиле с това име библейско се дръж като МЪЖ а не мрънкай кажи за зависимият от червените ЦАЦАРОВ и за помака УМЕНЧО който мюсюлманин.
20
Данаиле с това име библейско се дръж като МЪЖ а не мрънкай кажи за зависимият от червените ЦАЦАРОВ и за помака УМЕНЧО който мюсюлманин.
21
СЛЕД ДВАНАДЕСЕТ ПОБЕДИ НАД ГЕРБ БСП РЕШИ ДА СЕ РАЗПАДНЕ? ПОБЕДАТА Й Е СИГУРНА КОГАТО СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е НА ДУНАВА. ОСВЕН ПЕЕРАСА, КУРАБИЯТА И КОСТИНБРОДСКА ДРУГ НЕ СЕ НАЕМА ДА ВОДИ ДЕБИЛИТЕ? НЯМА КОЙ? ВСЕКИ СЕ ДЪРПА, ДАЖЕ И МИШО ДЖИБРЕТО.
22
Циркаджия като началника си.
23
ПО ГОЛЕМ ГЬЗ ОТ РЪБЪЛА Е САМО СИНЪТ МИ Н Е Д Я Л К О....
24
отговор на коментар
Само фатмаци ли да говорят за правото,другарю?
25
Ти да не му пасеш патките на фатмаку че си толкова голям невеж специалист, пълно е тук с такива чобани дето са гласували за тоя абсолютен прост цървул сравним само с правешкия серсемин!
26
Ъ,ъ,ъ,ъ,ъ,ъ,ъ, Голямо ъкане г-н Министър. А и мисълта трудно тече. Жалка картина!
27
Барние може да си удари само една тутурутка, ако си намери биберончето. Нали му виждате пръстчетата, мънички, белички, като биберончето. К"во да прави мишока, иска да е мъж ама природата го е направила джудже, по физика и мснталитет.
28
Цветанов се заяждаше постоянно с Радев и не видя бял ден. Тази шушумига ако иска да цоца от държавата да си трае.
29
Първо къде си завършил 7-ми клас,че бъркаш Другарю със Другарьо а УМНИК от със синя връзка на Чавдарче или си наследник на Шумкар от отряд ''Чавдар'' и имаш всички привилегии но не помниш ли че китариста Пешко затвори фабриката за илюзии и заклинанията на Червения шаман нямат декиш-покритие.Та Другарьо има вечерно училище и можеш да се ограмотиш а не да седиш като паметник пред монитора и да бъркаш БУКВИТЕ......????
30
отговор на коментар
А така,ей сега Фатмачко ще му заповяда да бяга от него до другото дърво!
31
Е, само Боко ли има право да избира главния прокурор ? Помним фразата "Ти си го избра" относно Цацаров. За каква еманципация и независимост на съдебната система говори Барни Рабъла ?
32
ВЕРНО ЛИ ВЕ?...АЗ МИСЛЕХ ЧЕ Е БОКО ТИКВОЧА!
33
Голям смях падна с това заглавие.Това е пълно недоразумение,целувашо ръка на падишаха.
34
След прочитането на коментарите на ЧЕРВЕНУГИТЕ ТУК имам обяснение защо лидерите им са всеизвестните мошеници на държавата. Нали си избират най-добрите .Много са ЯКИИИ!
35
Този многоъгълен тъпоъгълник спокойно може да претендира за ново понятие -не правова властитутка или псевдо правова превръзка.
36
БарниРабъла нищо лошо не е казал за ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.Къде видяхте, че го е ударил бе EБAHИ и МИРИ3ЛИВИ ГЕЙберасти?!....БОКЛУЦИ.
37
Завърших помощното училище във Вършец.А КОМУНЯГАТА от БКП Боко ТИКВАТА-БУДА по милост стана пожарникар.Абе толкова ни е акъла.ЗАЛУПЕНИ KAПYTИ сме......БОКЛУЦИ.
38
Този гном,май забрави колко бял хляб изяде по времето на Станишев в мракобесната партия?!Така и така си каза ,че е външен за съдебната система,що не си седи тихо и кротко и по своя си бавничък и олигофренски начин да си взима заплатата от нищоговоренето,като министър!?
39
При Новия световен ред правомощията на главния прокурор ще бъдат отнети от Военния трибунал.
40
За това , че го има вината носи изцяло Румен Овчаров. Той го предложи за общински съветник от листата на БСП в Столична голяма община. Заедно с Дани изкарахме по два успешни мандата като общински съветници. Той по скоро е тя. Шушумига по рождение, също като Heдялко. Такива индивиди са изключително опасни, винаги могат да те предадат. За пари , разбира се. Най после бива да се разбере, че Радев може да бъде ударен само от онзи , който на избори спечели повече от 2 063 032 гласа. Такъв за сега няма. Има такива като Дани и Heдялко , които се опитват да запретнат кypa на президента, но до сега не са постигнали успех. Моята препоръка е, eбeтe ги в гъзъ Дани и Heдялко и продължавайте напред. Аз ще опъна ректума на Heдялкoвица, тя също има нужда от пълно щастие. Антон Кутев съм.
41
Вий ни сте наред с нищата бе!
42
Бед кънекшън с 41...Лакримацията достатъчно казва!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 9575
архив

Анкетьор прави анкета пред сградата на Обединените нации в Ню Йорк. Той се приближава до четирима мъже - саудитски арабин, руснак, севернокореец и нюйоркчанин - и пита всеки от тях:
-Извинете, бихте ли ми казали какво е мнението ви за сегаш
ния дефицит на месо?
Арабинът отвръща:
- Моля, какво е „дефицит"?
Руснакът отвръща:
- Моля, какво е „месо"?
Севернокореецът отвръща:
- Моля, какво е „мнение"?
Нюйоркчанинът отвръща:
- Моля, какво е „извинете"?

няма нови новини
Днес: 221
hot
най-четени новини в момента
сега
3208
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Излиза ли убиецът Полфрийман от лагера в Бусманци след скандалния натиск на Лозан Панов - ето кога се очаква да го пуснат (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
x
ПРОБИВ: Учени откриха нов метод срещу рак на гърдата
x