ГОРЕЩ КОМЕНТАР - Топ климатологът проф. Георги Рачев: Защо българинът бяга към гръцкото море и какво ще е лятото по нашето Черноморие

Прогноза за времето

ГОРЕЩ КОМЕНТАР - Топ климатологът проф. Георги Рачев: Защо българинът бяга към гръцкото море и какво ще е лятото по нашето Черноморие

42184
на 15.07.2020
ГОРЕЩ КОМЕНТАР - Топ климатологът проф. Георги Рачев: Защо българинът бяга към гръцкото море и какво ще е лятото по нашето Черноморие
Автор:   ПИК

До края на лятото времето ще бъде перфектно. А този поток, който се очертава на български граждани в посока Гърция, ще бъде временно ограничен. Този сертификат, който се изискваше, вече не е актуален и от вторник - тестове. Поне засега е така. Нещата са много динамични. Гръцката държава и администрация се опитват да направят един много тънък баланс между почиващите чужденци, които донасят много пари и вътрешното недоволство - защо ги пуснахме тия българи и румънци. Това заяви пред БНТ климатологът проф. Георги Рачев.

препоръчано

"При всички положения това ще "отвори вратите" към нашето море. Двете морета "нашето" и "гръцкото" са практически несравними - по отношение на география, начин на застрояване, туристически опит, ако щете. На нашето море има безумно скъпи места, има и сравнително евтини. В Гърция можеш да намериш това, което очакваш. Там "изненадите" ги няма - да купуваш нещо на една цена и на другия ден тя да се окаже друга", коментира проф. Рачев.

"Над 60-70 хиляди българи имат дом в Гърция, а представете си колко българи имат познати и приятели, които ги посрещат в Гърция. До ден днешен, ако предоставите документ, че сте собственик на имот в Гърция, минавате без никакви проблеми. Плажовете на Гърция са по-малки, водата е два пъти по-солена. Там да хванеш летния грип е по-малка. Тези хора се занимават с туризъм от доста време. И виждаме крайния резултат. Истината е по средата - ние сме в ЕС и можем да избираме свободно къде да летуваме. Трябва да се търси балансът", отбеляза той.

Запитан кога е все пак най-доброто време за море, той заяви: "За всички, които нямат никакви проблеми със здравето, да ходят, когато намерят за добре. Стига да не се стигне до там, че някой комплекс да не поиска сертификат, че нямаш коронавирус. Септември е за хора с високо кръвно - умерена температура и топла вода".

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това