ГОРЕЩ СЛУХ В НАП! Арестуват "троянския кон" на Румен Спецов Георги Димов заради разследването за ОПГ и рекет над едри бизнесмени?

Акценти

ГОРЕЩ СЛУХ В НАП! Арестуват "троянския кон" на Румен Спецов Георги Димов заради разследването за ОПГ и рекет над едри бизнесмени?

127866
на 09.11.2022
ГОРЕЩ СЛУХ В НАП! Арестуват троянския кон на Румен Спецов Георги Димов заради разследването за ОПГ и рекет над едри бизнесмени?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Горещ слух за ареста на зам.-шефа на НАП Георги Димов броди из коридорите на службата. Както ПИК съобщи службите за сигурност разследват Димов за ОПГ за рекет над бизнесмени. По неофициална информация властите планират задържането на зам.-шефа на НАП с цел да не се прикрият доказателства и да се заметат следите по разследването.

препоръчано

ПИК научи още, че няколко защитени свидетели - бизнесмени, са дали подробни показания за оказван ежемесечен тормоз от хора на Димов и рекет над тях.

Междувременно масирана акция по дискредитирането на новия шеф на НАП Борис Михайлов тече в определени медийни кръгове, видя ПИК. Медията ни научи, че зад зверската медийна интрига, течаща в онлайн пространството, стои настоящият зам.-шеф на агенцията Георги Димов.

Целта на настоящия зам.-шеф, който реално е "троянският кон" в агенцията на бившия началник Румен Спецов, е чрез организираното активно мероприятие да запази позицията си в НАП.

Източници от приходната агенция разкриват, че през последните месеци данъчен №1 полага огромни усилия да върне нормалното функциониране на службата и да спре корупцията в нея, но срещу всички промени основен отпор дава неговият заместник Димов.

Задачата е да се прикрие ширещата се корупция в НАП, започнала по време на Румен Спецов, като се заметат следите за разкритите от ПИК схеми, а всички грешки бъдат приписани на настоящия началник Борис Михайлов.
Припомняме, че както ПИК съобщи, в момента тече разследване от службите и МВР за организирана престъпна група (ОПГ), ощетила държавата със стотици милиона левове, с основен организатор Георги Димов.

Според горещата информация, с която разполагаме, опитът от частния бизнес на Георги Димов в създаването на схеми, водещи до ощетяване на държавата, му помага бързо и организирано само за малко повече от година, да спретне пирамидална структура в НАП, която да акумулира над 2 млн. лева печалба всеки месец.

В рамките само на 1-2 месеца от назначаването му той успява да принуди с помощта на културиста Румен Спецов, чрез огромен натиск и унижение, почти всички териториални директори, директори на ОДОП, директори на "Контрол", както и началници в НАП да си подадат молбите за преназначаване или да напуснат, за да си назначи бързо хора без познания и опит, с липса на организационни умения. Целта е да му служат вярно при натиска над различните браншове!

Невижданият до сега тормоз върху крупни бизнеси в България е стигал до 70% от печалбата им. Като доказателство в няколко служби за сигурност и прокуратурата има подадени жалби от изнудвани лица.

Едно от най-доходоносните направления в стройната организация в НАП, изградена от Георги Димов, е в мега дирекцията „Главна дирекция фискален контрол“, в която ръководството бе сменено веднага, още в първите дни от постъпването на новия шеф на НАП.

Фрапиращи са случаите и практиките в почти всички КПП - от преминаващи празни тирове с изрядни документи за товара, до невидимо преминали тирове в подходящите смени и хора в деня на преминаване, без да им е извършвана нужната проверка или проследяване на разтоварването им.

Прилагани са различни схеми, дори и с транзитни стоки, но реално те остават на наша територия.

Всеки един тир е имал цена от 50 000 лева до 150 000 лева в зависимост от схемата, като всичко се е отчитало на приближени до Георги Димов, сочат оперативни данни.

Реално над една година границите ни са били напълно отворени за крупни измами, довели до стотици милиони левове загуби за бюджета. Престъпното карго е достигнало чудовищни размери, сочи разследването, с което ПИК разполага.

Междувременно КПКОНПИ е започнала данъчна ревизия на зам.-изпълнителния директор на приходната агенция НАП Георги Димов заради подадена от него декларация с невярно съдържание.

Георги Димов бил уличен, че не е декларирал луксозна лимузина ауди А8 на стойност 195 000 лв., както и апартамент от 170 кв.м. в столичния кв. „Стрелбище“.

Данъчната ревизия, която експертите на КПКОНПИ ще извършат в следващите месеци срещу Георги Димов, обхваща период с 5-годишна давност.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов представи новите водачи в София и сподели лична история: Звъня ми кметицата на Младост от затвора в Сливен... Никой друг не й е вдигнал. Знамето на ПП Тагарев го няма в листите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов представи новите водачи в София и сподели лична история: Звъня ми кметицата на "Младост" от затвора в Сливен... Никой друг не й е вдигнал. Знамето на ПП Тагарев го няма в листите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК