ГОРЕЩ СЛУХ: Милиарди от Плана за възстановяване взели главата на Георги Гвоздейков?

Акценти

ГОРЕЩ СЛУХ: Милиарди от Плана за възстановяване взели главата на Георги Гвоздейков?

186366
на 27.08.2024
ГОРЕЩ СЛУХ: Милиарди от Плана за възстановяване взели главата на Георги Гвоздейков?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Димитър Главчев представи вчера състава на втория си служебен кабинет на президента Румен Радев. Рокадите са малко, като най-изненадваща е тази в транспортното министерство. 

препоръчано

Там Георги Гвоздейков ще освободи кабинета и на горещия стол ще седне Красимира Стоянова.

Проблемите в БДЖ са били причина за смяната на Георги Гвоздейков, обясни Главчев.

Всъщност проблемите в железопътния транспорт не са само в държавния жп превозвач. В НКЖИ, която отговаря за инфраструктурата, проблемите не са един и два, а освен, че се трупат, не се работи ефектвно по тяхното разрешаване. 

Най-сериозният мотив обаче Главчев да предприеме хода с рокадата на Гвоздейков, са реалната опасност страната да остане без милиардите от станалия вече митичен План за възстановяване. За година и половина на поста, Гвоздейков на няколко пъти променяше в последния момент условията на обществените поръчки за покупка на нов подвижен железопътен състав и ги спираше, като веднага след това се обявяваха нови, често със съмнителни параметри, за да спечели точно определен производител.

“За да бъда коректен към всички, а най-вече към себе си, казвам сбогом на политиката, но не с разочарование“, пък написа в социалните мрежи вече бившият министър на транспорта след като стана ясно, че няма да е част от правителството “Главчев 2“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК