BG EN

Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК

Региони

Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК

18291
на 03.01.2021
Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Известни готвачи представят уникални продукти от своите страни в кулинарния гид на Европейската комисия (ЕК), наречен „Сензация! Да готвим със страхотни европейски продукти.

препоръчано

Идеята е да се популяризират защитените продукти в страните-членки на Европейския съюз, като по този начин се гарантира продължаването на традицията и запазването на качеството.

България е представена от шеф Владимир Тодоров, който предлага модерна версия на традиционната бобена яхния с горнооряховски суджук. Месният деликатес е първият, а дълго време и единствен, български продукт, регистриран в ЕС със „Защитено географско указание”.

Право да го произвеждат имат две горнооряховски фирми, от където споделят за рецептата: „Тайните са в подправките и в качественото месо. Месото е предимно телешко, подбрано от врат и бут. Най-важната работа при суджука е отлежаването на самото месо. Не втаса ли месото, не става хубав суджук“.

Кулинарната книга може да бъде изтеглена свободно, като я има на всички езици, използвани в страните от Европейския съюз.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК