Граждански патрули ще следят за незаконни сметища в община „Родопи“

Региони

Граждански патрули ще следят за незаконни сметища в община „Родопи“

2085
на 17.02.2020
Граждански патрули ще следят за незаконни сметища в община „Родопи“
Автор:   ПИК

Граждански патрули ще обикалят и ще следят следят за незаконни сметища в община „Родопи“, обявиха кметът и зам.-кметът Павел Михайлов и Владимир Маринов. Те утчониха, че за целта трябва да бъдат изменени общинските наредби.

препоръчано

По думите на зам.-кмета Владимир Маринов патрулите ще действат като общинска охрана и при всеки случай веднага ще сезират полицията и прокуратурата. Освен това те ще могат и да съставят актове на нарушителите.

Преди две седмици в землището на село Ягодово, което също е в община "Родопи", беше разкрито незаконно частно депо за строителни отпадъци. Собственикът на депото добивал инертни материали, а в котлованите били загробвани боклуците. Те били теглени и мерени с кантар, а за депонирането им се прибирала такса, в пъти по-малка от тази на общинските сметища край Асеновград, Цалапица и Първенец.

Депото съществува от 2011 година, уточни зам.-кметът Маринов. Той посочи, че предстои да се проведе съвместна среща с областния управител Дани Каназирева и ръководствата на ОД на МВР Пловдив и прокуратурата, за да се набележат мерки във връзка с това депо.

„Борбата с незаконните сметища е приоритет на новото ръководство на община „Родопи“, ще бъдем безкомпромисни“, категорични бяха Михайлов и Маринов, цитирани от "Дарик". Те посочиха, че общината не може да изчисти боклуците от частните имоти, тъй като това трябвало да направи собственикът им.

Двамата подчертаха, че няма как да се изразходват публични средства за почистване на частни имоти.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 313
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това