Граничари разбили бизнес за 100 млн. долара

ЧАС ПИК

Граничари разбили бизнес за 100 млн. долара

4251
на 30.04.2014
Граничари разбили бизнес за 100 млн. долара
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бизнес за около 100 млн. долара на трафикантите на хора е разбила Гранична полиция от началото на кризата с бежанците през август миналата година досега, съобщава "Преса", позовавайки се на източници от МВР.

препоръчано

Тежкият удар по нелегалната дейност идва след новите мерки за сигурност по българо-турската граница. Заради бежанската вълна там бяха командировани полицаи и се вдига ограда в района на Елхово. Ако режимът за охрана не бе затегнат, за една година в страната ни щяха да влязат още 40 000 - 50 000 бежанци, сочат изчисления на експерти. Практиката показва, че 90% от чужденците, които минават нелегално на наша територия през зелена граница, са водени от каналджии.

Тарифите, които вземат те, започват от 500-600 долара на човек и достигат 2000-3000 евро. Има случаи, когато за нелегалното превеждане през границата чужденци броят на трафикантите по 5000 евро на човек срещу обещанието за по-добър живот в страна от Западна Европа. Подобна информация е споделил пред нашите власти и валията на Одрин. От 1 август миналата година до момента са арестувани 110 каналджии, като тях 43-ма са турски граждани.

Експерти обясняват пред всекидневника, че с този бизнес се занимават и чужденци от други националности, които вече са се установили у нас. В повечето случаи договарянето на тарифите става в Истанбул. Нелегално преминали в България чужденци разказаха преди няколко месеца, че знаят за квартал там, където лесно могат да се намерят трафиканти. Когато групата се събере, каналджията я откарва до Одрин.

Там той може да я прехвърли на "свой колега" или сам да откара нелегалните до България. Някои от трафикантите не минават на наша територия. Те оставят групите на 2-3 километра преди границата и ги насочват накъде да вървят.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК