Вход
София
Времето в София 14 o C

Графолог за силата на подписа ни и какво издава той за нас: Изобщо не оценяваме възможностите, които ни дава и залагаме предимно на щрихосъчетания

Графолог за силата на подписа ни и какво издава той за нас: Изобщо не оценяваме възможностите, които ни дава и залагаме предимно на щрихосъчетания

на 31.05.2020
12945
0
Графолог за силата на подписа ни и какво издава той за нас: Изобщо не оценяваме възможностите, които ни дава и залагаме предимно на щрихосъчетания
Автор: ПИК
31.05.2020
0
12945

Оценяват ли достатъчно хпората силата на личния си подпис и какво издава той за нас като хора. Това коментира пред БТВ графологът Сашо Атанасов, който е специалист по съдебно-почеркови експертизи.

„Подценяваме подписа и изобщо не оценяваме силата му – категоричен бе експертът. - Не може защитната функция да се реализира на базата на подписа, с който сега се подписват повечето хора. Да не кажа всички. Тенденцията върви към все по-сериозно съкращаване на графиката, по-елементарни подписи, с никакво съдържание. Някак си е наивно да се смята, че с такъв подпис човек наистина може да защити собствеността си -  интелектуална и имотна.Подписите стават все по-елементарни. Хората са способни на много по-сериозни начини на подписване. Реално в момента говорим по-скоро за щрихосъчетания, а не за подписи. Много малко българи имат сериозни, наистина сложни подписи. Такива с много графики, които са много по-сложни за фалшифициране.  Повечето подписи са пример за пълно неглижиране, безхаберие на силата на този подпис”.

Сашо Атанасов разясни и какво е важно при подписа ни.

„Реално всичко има значение – заяви графологът. - Ние експертите по съдебно-почеркови експертизи работим на базата на утвърдени строго фиксирани признаци за почерк. Те са цяла таблица. Всички тези признаци трябва да присъстват в графиката на подписа. Проблемът е, че не знаем основните функции на подписа, как да се конструира един подпис. В училище трябва да ни учат как да се подписваме”.

Графологът Сашо Атанасов анализира подписите на президента на САЩ Доналд Тръмп и на канцлера на Германия Ангела Меркел.

„Подписът на Доналд Тръмп си е добър – призна Атанасов. -  Разчита се човекът как изписва имената си. Невъзможен подпис е. Подписът на Ангела Меркел излъчва по благ и мек характер. Заоблените форми издават това. Говорят за изтънченост. Когато се изпълняват букви в подписа, това означава, че има гордост и стабилност. Уважение към името”.

Сашо Атанасов бе категоричен, че човек във всеки един момент може да смени подписа си.

„Винаги е време човек да си смени подписа – заяви той. -  За да осигури себе си, собствеността си. Имаме прекрасна азбука и е хубаво да конструираме наистина подписи с вид. Такива, които да повдигат самочувствието и да са като личен наш герб”.

Графологът направи и бърз анализ на разпространената от прокуратурата записка с имена на известни личности и какво говори почеркът на този, който я е писал.

„За списъка с имена, пуснат от прокуратурата, почеркът дава възможност за това да се направи една сводка – коментира Сашо Атанасов. - Неща, които да се анализират. Човекът, който я е писал, е със силен характер. По-особеното е, че желае тотален контрол върху нещата, които го заобикалят. Това компенсира неувереност в собствените възможности. Човекът не е много дружелюбен и приветлив. Образован е. Има някакъв природен интелект. Като личност и характер е с остър характер”.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 8945
архив

Богаташ на операционната маса се моли на хирурга: - Моля те, докторе, само да ме спасиш, ще ти платя колкото кажеш пари, ще те позлатя! Докторът: - Ти сега ми дай парите, че колко съм ги чувал тези... Помогнеш му, спасиш го, а той после лежи в ковчега и се прави, че не те познава.

няма нови новини
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
сега
2923
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Пандемията от COVID-19 провали за втори път сватбата за милиони на сина на Динко Динев
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Прославяме архангела, който открива посланията на Бога
x