Грипна ваканция и в Благоевградско

Здраве

Грипна ваканция и в Благоевградско

5682
на 24.01.2020
Грипна ваканция и в Благоевградско
Автор:   ПИК

Регионалната здравна инспекция в Благоевград обяви рязко завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип, преди всичко всред децата.

препоръчано

В общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово се достигна до епидемични стойности. В предписания до Регионалната здравноосигурителна каса и Регионалното управление на образованието, изпратено вчера.

РЗИ разпореди грипна ваканция за учениците в тези общини от 27 януари (понеделник), която ще е за срок от пет учебни дни. Мотивът на инспекцията е, че процентът на отсъстващите ученици е достигнал 22-35%.

От РЗИ настояват управителят на Здравната каса в Благоевград д-р Ивайло Димитров  спешно да издаде предписания до здравните заведения на територията на тези общини, включващи работа на медицинския персонал задължително с маски, спиране на плановите операции и свижданията, спиране на детските, женски консултации и профилактични прегледи, спиране извършването на имунизации и реимунизации, извършване на сутрешен филтър от медицинските сестри в детските заведения и недопускане на болни деца от грип, както и задължителна дезинфекция на подовете в детските заведения и проветряване. 

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това