Грузия даде съгласие българите в страната да гласуват в посолството ни

Политика

Грузия даде съгласие българите в страната да гласуват в посолството ни

2386
на 27.01.2021
Грузия даде съгласие българите в страната да гласуват в посолството ни
Автор:   ПИК

Министерството на външните работи на Грузия даде формалното си съгласие за откриване на  избирателна секция в сградата на Посолството на Република България в Тбилиси за произвеждане на избори за народни представители в българския парламент на 4 април 2021 г.

препоръчано

Посолството ни получи вербална нота на грузинското външно ведомство, в която се посочва: „Грузинските власти не възразяват срещу предложението на Посолството на Република България в Грузия да отвори избирателна секция в Посолството в Тбилиси с цел да позволи на всички отговарящи на условията български граждани, да упражнят конституционното си право на глас в следващите парламентарни избори в Република България“.

Грузинските власти подчертават, че при осъществяване на изборния процес посолството ни следва да осигури спазване на всички мерки на грузинската страна за предотвратяване разпространението на COVID-19, които са в съответствие и с мерките, установени от Световната здравна организация - ограничен брой хора в затворени помещения, задължително носене на маска и изискване за социална дистанция.

 

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 242
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това