ГРЪМНА СКАНДАЛ: Словакия дала незаконно изтребителите си МиГ-29 на Украйна - изчезнаха важни документи

Европа

ГРЪМНА СКАНДАЛ: Словакия дала незаконно изтребителите си МиГ-29 на Украйна - изчезнаха важни документи

47965
на 21.06.2024
ГРЪМНА СКАНДАЛ: Словакия дала незаконно изтребителите си МиГ-29 на Украйна - изчезнаха важни документи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Гръмна световен скандал, касаещ пращането на оръжие на Украйна. Словашкото министерство на отбраната е загубило важни документи за законността на прехвърлянето на Украйна на своите изтребители МиГ-29 от предишното ръководство на военното ведомство, пишат словашки медии.

препоръчано

Новината за загубените документи съобщи държавният секретар на министерството на отбраната на Словакия Игор Мелихер.

Според него, Министерството на отбраната е стигнало до такова заключение след резултатите от одит, продължил няколко месеца.

"Стигнахме до извода, че този правен анализ не съществува, той не съществува никъде в Министерството на отбраната", заяви Мелихер на пресконференция в петък.

По-рано Мелихер заяви, че изтребителите МиГ-29 са били незаконно прехвърлени в Украйна през 2023 г. и ще бъдат предприети съдебни действия спрямо замесените служители.

През пролетта на 2023 г. Словакия предаде на Украйна всичките си 13 изтребители МиГ-29. Освен самолети, словашките власти дадоха на украинските въоръжени сили единствената си дивизия ЗРК С-300ПМУ, няколко остарели Cube Zuzana 2, 155-мм колесна САУ Zuzana 2, както и БМП-1, ракети “въздух-въздух“, различни РЛС и артилерийски боеприпаси.

превод и редакция: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК