Вход
София
Времето в София 11 o C

Гръмна скандал с дипломата на Десислава Йорданова, депутатска щерка и нов член в Националния съвет на Нинова

Гръмна скандал с дипломата на Десислава Йорданова, депутатска щерка и нов член в Националния съвет на Нинова

на 27.09.2020
185857
0
Гръмна скандал с дипломата на Десислава Йорданова, депутатска щерка и нов член в Националния съвет на Нинова
Автор: ПИК
27.09.2020
0
185857

Гръмна скандал с дипломата на Десислава Йорданова, депутатска щерка и нов член в Националния съвет на БСП лидерката Корнелия Нинова.

Как се взима степен "магистър" без "бакалавър"? Как се гради кариера с фалшива диплома за висше образование? Възможно ли е, без да имаш висше образование – бакалавър, направо да завършиш и да вземеш диплома с магистърска степен? А след това с документа да те назначат на като главен експерт в общинска администрация.

На този абсурд се натъкнахме след зрителски сигнал за продажба на фалшиви дипломи и неистински документи от името на ПУ "Паисий Хилендарски", съобщава "Глас.БГ".

От медията показват дипломата за завършено висше образование степен "магистър" на Десилава Йорданова. От документа се вижда, че през 2010 г. почти с отличие тя е завършила специалността "Обществено здраве и Здравен мениджмънт", като формата й на обучение е задочна.

Документът е с печата на тогавашните декан и ректор на университета и в никакъв случай не буди съмнение за достоверността му. Влизането за обучение по тази магистърска степен задължава кандидата да представи диплома за завършено поне бакалавърско образование. Нещо повече – трябва да си приложил тази диплома към набора от документи за кандидатстване за по-висшата форма на обучение.

През 2009 г. Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса, прилага и копие от диплома за завършено висше образование икономика в ПУ "Паисий Хилендарски". Само че от Медицинския университет не откриват такова копие на диплома.

"Открихме служебна бележка, предоставена  от другия университет, в която се декларира от името на университета, че лицето е завършило такова образование бакалавър, в съответна специалност на един от факултетите на този университет", обяснява пред GLAS.BG настоящият ректор на Медицинския университет професор д-р Марияна Мурджева.

В служебната бележка е посочено, че Десислава Йорданова има завършено висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски" във Факултет "Икономика" - специалност "Маркетинг и мениджмънт".

Откриват се и няколко правописни грешки. Освен това от печата на документа не става ясно кой го издава. По-късно се разбира, че това е така, защото е неистински. Става ясно, че Йорданова не е завършила "Икономика", защото такъв факултет не съществува там. Няма и такава специалност "Маркетинг и мениджмънт", категорични са от ръководството на университета.

В отговора на ректора на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. д-р Румен Младенов се казва: "Фактологично – в „Служебната бележка“ е цитиран и факултет „Икономически“, а в ПУ „ Паисий Хилендарски“ от разкриването му досега има „Факултет по икономически и социални науки“, както нямаме цитираната бакалавърска специалност „Маркетинг и мениджмънт“, а само „Маркетинг“.“

Иначе Десислава Йорданова твърди, че е завършила "Стопанско управление" в "Стопански факултет" към ПУ.

Става ясно още, че от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" не е издавана служебна бележка на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма практика да издава подобни бележки. Там се издава само "Уверение" върху бланка на университета.

"На дипломирани студенти може да бъде издадено "Уверение" върху бланка на университета, съдържащо реквизити, определени в  "Наредбата за държавни изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища (чл.15)", обясняват подробно от ръководството на университета.

"Изключително неприятно изненадана съм от този факт,  че преди повече от 10 години от магистърските ни програми е влязъл да се обучава студент,  който е декларирал, че е завършил преди това обучение в степента бакалавър. Наистина аз не съм била член на ръководството тогава, преди толкова много години, ректор съм едва от 10 месеца, в управлението на университета участвам от 2011 г. година като заместник-ректор. Мога да ви уверя, че за тези близо девет години сме се стремели въобще да нямаме такива гафове. Това, което следва да направим, е в университета да назнача комисия, която да направи подробна проверка на документацията и въз основа на тази проверка да се вземе решение оттук нататък какво да се направи с тази студентка, която е завършила съответната магистърска степен", обяви професор д-р Мариана Мурджева.

В същото време Десислава Йорданова твърди, че има диплома за бакалавър. Тя е дъщеря на депутата от БСП доц. д-р Георги Йорданов, председател е на Районния съвет на БСП - район "Западен" в Пловдив.

На сайта на партията във визитката й е посочено, че е завършила висше образование степен "бакалавър" в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Стопанско управление".

Йорданова се крие от разследващите, като твърди, че е в болница. Изследват я за COVID-19. Твърди, че е на системи, а в същото време в социалните мрежи пуска снимки от партийни мероприятия.

Сава ясно, че дипломата й в Медицинския съвет е анулирана с решение на Академичния съвет на университета.

В момента Десислава Йорданова работи в Община Родопи в отдел "Образование" като главен експерт "Здравеопазване и социални дейности". За заемането на поста и помогнала невалидната вече диплома от Медицинския университет.

Сподели:
свързани новини
СКАНДАЛ В БСП: Червени обвиниха Корнелия Нинова, че манипулира вота за лидер СКАНДАЛ В БСП: Червени обвиниха Корнелия Нинова, че манипулира вота за лидер
Трима от петимата кандидати за лидер на БСП обвиняват...
на 03.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34784
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x