Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти

Балкани

Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти

3763
на 23.01.2021
Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти
Автор:   ПИК

Гръцката полиция, подпомагана от Европол, е разбила организирана престъпна група, която по суша е прехвърляла мигранти от Турция в Гърция, предадоха местни медии, като се позова на съобщение на Европол.

препоръчано

При операцията в няколко гръцки града са арестувани 9 заподозрени, включително и предполагаемият водач на групата, конфискувани са 5 автомобила и са обискирани множество обекти. Намерени са оригинални и фалшиви документи и електронно оборудване за фалшифицирането им, съобщи Европол.

След като минели границата, мигрантите трябвало да изминат определено разстояние пеша в групи от 3 до 10 души, за да стигнат уговореното място, където трафикантите ги откарвали с коли до къща в Северна Гърция. След това мигрантите били прехвърляни в Солун, а оттам - в Атина.

Роднините на мигрантите плащали между 900 и 2500 евро на човек за прехвърлянето им през границата, като превеждали парите по така наречената система "хавала" /анонимна система за превод на пари без документи/. Членовете на престъпната група прилагали насилие над мигрантите, за да осигурят парите.

Гранични полицаи задържаха на ГКПП „Лесово“ трима незаконни мигранти, укрити в камион

При разследването било установено, че организацията, която действа активно от декември 2019 г., е притежавала 130 автомобила, повечето от които били купени с фалшиви документи. Над 10 автомобила се регистрирали на името на един и същи собственик, уточнява Европол.

Северна Гърция е важно средище за трафик на мигранти и в тази област са разкрити множество престъпни мрежи.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това