Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията

Балкани

Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията

15474
на 24.12.2023
Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията. Въпреки това се провеждат масови благотворителни кампании с участието на общини, частни фирми и църквата.

препоръчано

Проучване на Съюза на потребителите показва, че 84% от гърците са затруднени за покриване на разходите си по-празниците,а 89% търсят стоки с по-ниски цени. Повечето средство от семейния бюджет 33% от гърците отделя за храна по празниците, като  се ограничават в купуване на подаръци.

В същото време гърците масово участват в благотворителни акции в помощ на социално слаби семейства. Много средства отделят общините, компании предоставят безплатно храни за пенсионери. Църквата и тази година се явява голям дарител, като дава пари и храни за бедни. От проведените коледни базари училища също участват в благотворителна акция.

Днес Министерството на транспорта съобщава, че цените на билетите за градския и междуградския транспорт се увеличават с 9%,но на същата цена остават абонаментните карти.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК