Гръцки медии алармират: Българска фирма транспортира с камиони боеприпаси от Гърция за Украйна

Крими

Гръцки медии алармират: Българска фирма транспортира с камиони боеприпаси от Гърция за Украйна

592563
на 10.02.2024
Гръцки медии алармират: Българска фирма транспортира с камиони боеприпаси от Гърция за Украйна
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Гръцки медии съобщават, че българска фирма транспортира с камиони боеприпаси от Гърция за Украйна и поставят под съмнение сигурността на трансфера.

препоръчано

От военна база до град Янина се изнасят огромни количества боеприпаси и експлозиви, съобщават гръцките медии,които излъчиха и клипове от конвоя за трансфер. Според вестник „Етнос“ над 20 товарни камиона участват в пратката.Трансферът се извършва от българска транспортна фирма,специализирана за пренос на опасни взривни товари,допълват информацията от телевизия "Алерт".Не се посочва дали и шофьорите са българи.

Според излъчените кадри конвоят с оръжия се ескортира от гръцка полиция и се движи в неизвестна посока.

Според коментари по тази информация правителството "тайно" налива оръжие в Украйна,като застрашава отбранителната мощ на Гърция и изнася безвъзмездно за Киев експлозиви.

Депутати от опозиционната комунистическа партия поискаха спешно изслушване в парламента на министъра на отбраната, за да съобщи по чие решение се изнася оръжие без ратифициране от парламента.

В същото време екологични организации изразиха загриженост по начина на транспортиране на тези боеприпаси и експлозиви, които се пренасят по магистралата и поставят на риск живота на хората.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК