Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро заплашен с импийчмънт

Америка

Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро заплашен с импийчмънт

8131
на 11.06.2020
Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро заплашен с импийчмънт
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Законодателното събрание на бразилския щат Рио де Жанейро гласува за стартиране на процедура по отстраняване от длъжност на губернатора на щата Уитсън Уитцел заради подозрения в корупция, съобщава бразилското електронно издание G1.

препоръчано

Според информацията, членовете на събранието на практика единодушно са подкрепили инициативата за разследване на Уитцел, издигната от председателя на събранието Андре Сесилиану.

Изданието допълва, че самият губернатор е заяви, че е напълно невинен. Той е изразил увереност, че ще успее да запази поста си.

В края на май се появиха информации, че полицията провежда обиски в резиденцията на Уитсън Уитцел като част от операция по разследване за разхищение на средства и корупция във връзка с мерките, предприети в хода на борбата с коронавирусната инфекция. Впоследствие губернаторът отрече участие в каквито и да било правонарушения и заяви, че е готов да сътрудничи на правосъдието.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК