Вход
София
Времето в София 19 o C

Гулаш по унгарски

Гулаш по унгарски

на 16.10.2012
14521
0
Гулаш по унгарски

Продукти:

400г обезкостено говеждо(телешко) от плешка

800г картофи

80г свинска мас

150г лук

15г червен пипер

150г зелени чушки

60г домати

чесън

кимион

сол

2 л вода или телешки бульон

6 порции чипетке

 

Начин на приготвяне:

  • Нарежете месото на правоъгълни парчета с размери 1,5см на 2см.
  • Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно.
  • В тигана с нагорещена мас запържете лука до златисто.
  • Оставете леко да изстине, преди да прибавите червения пипер.
  • Разбъркайте енергично.
  • Сложете месото, посолете и го запържете няколко минути.
  • След това добавете чесъна и кимиона, малко вода и задушете на среден огън, като разбърквате от време на време.
  • Ако е необходимо, долейте вода, но съвсем по-малко.
  • Нарежете картофите, чушките и доматите на кубчета по 1см.
  • Когато месото е почти готово, оставете водата да се изпари напълно и да остане мазнината.
  • Прибавете картофите, разбъркайте ги и ги оставете да се запържат за няколко минути.
  • После сипете водата (бульона), прибавете чушките и доматите.
  • Малко преди да се сварят картофите, пуснете чипетке.
  • След още 2-3 минути гулашът е готов.

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 15778
архив

Луд отива при психиатър и му казва:
- Докторе, аз съм птица!
Докторът:
- Добре, тогава идете да полетите малко из чакалнята, а аз през това време ще ви уредя гнездо в болницата.

няма нови новини
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
сега
3374
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се загрижи за здравето на Красен Кралев - пита го как е с крака (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - ето с какво ще се сблъскат зодиите
x