Вход
София
Времето в София -2 o C

Гулаш по унгарски

Гулаш по унгарски

на 16.10.2012
18581
0
Гулаш по унгарски

Продукти:

400г обезкостено говеждо(телешко) от плешка

800г картофи

80г свинска мас

150г лук

15г червен пипер

150г зелени чушки

60г домати

чесън

кимион

сол

2 л вода или телешки бульон

6 порции чипетке

 

Начин на приготвяне:

  • Нарежете месото на правоъгълни парчета с размери 1,5см на 2см.
  • Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно.
  • В тигана с нагорещена мас запържете лука до златисто.
  • Оставете леко да изстине, преди да прибавите червения пипер.
  • Разбъркайте енергично.
  • Сложете месото, посолете и го запържете няколко минути.
  • След това добавете чесъна и кимиона, малко вода и задушете на среден огън, като разбърквате от време на време.
  • Ако е необходимо, долейте вода, но съвсем по-малко.
  • Нарежете картофите, чушките и доматите на кубчета по 1см.
  • Когато месото е почти готово, оставете водата да се изпари напълно и да остане мазнината.
  • Прибавете картофите, разбъркайте ги и ги оставете да се запържат за няколко минути.
  • После сипете водата (бульона), прибавете чушките и доматите.
  • Малко преди да се сварят картофите, пуснете чипетке.
  • След още 2-3 минути гулашът е готов.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 6494
архив

Две жени си разговаряли и едната попитала:
- Какво ти подари мъжът ти за рождения ден?
Жената отговорила:
- Виждаш ли онова сребристо ферари пред нас?
- Да!
- Същият цвят тенджера.

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
2128
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Превозвачите категорични пред Нанков: Протестите не са наши, не участваме в политически акции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Любопитни суеверия, свързани с парите
x