Гъбки от яйца

Читателски рецепти

Гъбки от яйца

18718
на 01.10.2013
Гъбки от яйца
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Маруся Димитрова, Попово

препоръчано

Необходими продукти:
За 6 порции
6 яйца
6 червени домата
листа от маруля или магданоз
краве масло или майонеза
сол
олио
оцет - ако се прави салата от маруля - за украса на гъбките

Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват и се обелват. От едната страна се отрязват по-малко, за да може като се поставят, да стоят изправени. Върху всяко яйце се поставя по един домат, вътрешността на който е извадена толкова, че като се постави върху яйцето, да покрие 1/4 от него. С шприц върху доматите се правят точици от масло или майонеза, за да заприличат на гъбки. Така готовите гъбки се подреждат в голяма чиния, в която предварително е сложена ситно нарязана маруля, наръсена с олио, сол, оцет.
Аз нямах под ръка маруля и използвах магданоз за украса на гъбките!
Едно много бързо, лесно  и много оригинално предястие!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК