ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ В ПЛОВДИВ! Кметица от ППДБ крие от гражданите колко пари е прибрала от бонуси (ДОКУМЕНТИ)

Акценти

ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ В ПЛОВДИВ! Кметица от ППДБ крие от гражданите колко пари е прибрала от бонуси (ДОКУМЕНТИ)

395319
на 30.07.2024
ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ В ПЛОВДИВ! Кметица от ППДБ крие от гражданите колко пари е прибрала от бонуси (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От „Спаси Пловдив“ питат как и дали г-жа Стойчева си е разпределила ДМС-та с другия зам.-кмет. От Общината отказват достъп до информацията

препоръчано

„Ние създадохме Сдружение "Спаси Пловдив" и се гордеем, че имаме десетки спечелени каузи за Пловдив и пловдивчани. Искаме промяна: да живеем в чист и подреден град, а управниците да се държат с нас като с работодател, какъвто сме. Изразявал съм съмнение в добрите намерения на Тони Стойчева и се оказвам прав. Получихме сигнал и официално входирахме питане по Закона за достъп до обществена информация: 1. Дали г-жа Стойчева е получила ДМС (бонуси) и дали си ги е разделила със заместник-кмета, вместо да ги раздаде на служителите си. За наше учудване, от район "Западен" писмено отказаха достъпа до информация. Сигурно има за какво. Заведохме дело срещу отказа и чакаме решение на съда“. Това пишат от сдружение „Спаси Пловдив“ по повод отказа до информация, което са получили на въпросите си, и за което са завели дело. Те обещават, че когато го спечелят, ще информират обществеността за поставените отговори на въпросите си относно възнаграждението на Стойчева и нерегламентираното им разпределение.

Te поставят и още няколко въпроса като например какво е образованието на зам.- кмета, коя фирма извършва ремонт на район "Западен", за колко пари и какъв.

Районната кметица от ППДБ, разбира се, отговаря на Сдружението с фейсбук пост, като казва, че не е от хората, които се страхуват от дела. Но живущите в "Западен" коментират, че това е първият кмет, който си позволява да не дава обществена информация.

„Съвсем скоро ще има входирано искане със стотици подписи да възстанови отрязаните простори, пейки и маси в междублоковите пространства. Критиката, Стойчева, е градивно нещо. Спри да блокираш хора от "Западен", които те критикуват, или си от онзи "топ" управници, които обичат да чуват само това, което искат, но то е много далече от реалността. Показателно е, че няма нито един до теб от хората, с които протестираше“, коментират от „Спаси Пловдив“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК