ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ: Руди Гела изхвърля 50 деца на улицата - гони ги от тенис кортовете, на които тренират (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ: Руди Гела изхвърля 50 деца на улицата - гони ги от тенис кортовете, на които тренират (ВИДЕО)

78419
на 20.07.2022
ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ: Руди Гела изхвърля 50 деца на улицата - гони ги от тенис кортовете, на които тренират (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Над петдесет деца, от които 20 по програма на Министерство на младежта и спорта за безплатни тренировки, остават без място за спорт. Причината за това е, че самозабравилият се министър Радостин Василев е решил да сложи ръка върху единственото съоръжение в добро състояние, намиращо се на територията на столичния стадион "Септември" в софийския квартал "Красна поляна". 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Според треньорката Десислава Денова проблемът е в това, че министърът на спорта, за чиито мутренски прийоми ПИК неведнъж е писал, категорично отказва да остави тенис куба под наем до приключване на сезона и тръжната процедура за нов наемател. 

"Преди две седмици получехме нотариална покана от господин министъра, който ни моли да напуснем територията на под претекст, че нямаме сключен договор с министерството. Ние бихме искали да сключим договор, защото спиране на работата по средата на сезона и гоненето на тези деца оттук не е решение. Това не е начинът, по които да се развива масов спорт", категорична е треньорката по тенис на децата.  

По думите й това решение ощетява децата, които се нуждаят от подкрепа, за да развиват спортна дейност. Тя разказа, че през месец май, когато цялата спортна база на "Септември" е влязла във владение на министерството на Руди Гела, останалите колеги от залите по други спортове им е била предоставена възможност да подпишат договори за безвъзмездно ползване срещу заплащане на консумативи за срок от една година. За тенис кортовете обаче не е бил предложен такъв под предлог, че нямат строителна документация и понеже според министъра са незаконни, въпреки,че са построени преди 1989 г., не могат да бъдат отдадени под наем.

"В момента се оказва, че вероятно те вече са узаконени, но министерството не желае да подпише договор с нас. Не говоря за безвъзмездно ползване или за дълъг срок, а поне до края на сезона или приключване на тържната процедура за нов наемател", коментира случващото се безумие Денова.

Тя отбеляза, че ако тези кортове не се поддържат и седмица, настилката ще стане негодна за употреба дори от новия наемател. По думите ѝ който и да ги наеме, ще трябва да вложи много средства, за да възстанови настилката и кортовете във вид, годен за ползване.

"Ние бихме желали да останем и да стопанисваме кортовете до приключване на търга. Това искаме от самото начало. Ние не искаме подаяние, не искаме нещо нереално. Искаме да си вършим работата да си плащаме на министерството наем, който те определят, но тази база да не пустее тук, както много други", сподели още тя.

На кортовете в квартал "Красна поляна" тренират деца от още четири столични квартала. Треньорката не разбира защо е това бързане да се изгонят децата, като ако Василев е решил да ги даде на друг, това може да се случи след тържната процедура и не разбира какъв е проблема да ги стопанисват и децата да тренират до приключване на процедурата.

"Сега трябва да кажем на децата, които тренират безплатно по програма на министерството, съжаляваме, но всичко приключи и вече няма къде да тренирате", споделя огорчено Денова.

Според ветерана по тенис Бленика Джелепова става въпрос за политическа игра и поредното "изчегъртване". Според нея няма логика по средата на сезона да се провеждат търгове за нов наемател.

"Възникват няколко въпроса. Защо в рамките на две седмици трябва да бъде прекратена дейността на обекта? Възможността да се обявят търгове пролетта преди сезона, защото това е летен обект или след края на сезона е значително по-разумна и рационална? Няма никаква логика в действията на Министерството на младежта и спорта. Да съсипеш съоръжение с над 20-годишна история е безобразие", категорична е Джелепова, на чието име дори е кръстен "Корт 3" в комплекса.

По думите й могат да се намерят законови начини клубът да продължи дейността си. Според нея понеже спортният обект не носи голям приход, едва ли това е акт на загриженост от страна на министерството от държавата да има изгода от стопанисването им.

"Подозирам други причини, за които нямам логично обяснение освен политически причини. Става дума за изчегъртване. Мога само да съжалявам, че спортът страда по такива причини", категоричен е ветеранът на тенис клуб "Септември".

По думите ѝ е необходима юридическа и правна помощ, за да могат да се справят с този проблем по законен път. Джелепова се надява, че може да се направи нещо в рамките на закона, за да бъде спасено това спортно съоръжение.

"Всички политици отичат в канала с мръсната вода и с министър Радостин Василев ще се случи същото. Лошото е че децата ни страдат", добави Джелепова.

Юрия Поптодорва, родител на трениращо дете в клуба, сподели, че играе на тези кортове повече от 10 години. Сега дъщеря и Рая също тренира там вече трета година.

"Клубът не е едно място, той е едно семейство. Където отидат треньорите и клуба, там отиваме и ние. Щом сме тук и с бебе на четири месеца сме дошли да ги подкрепим, трябва да е ясно, че ще направим каквото можем, за да останем тук и да играем тенис в този клуб", категорична е майката на Рая.

Нейната надежда, е че в България с медиите всичко може да стане и се надява с ангажирането на повече от тях проблемът да се реши в полза на децата от клуба.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК