ГЪРМИ НОВ ДЖЕНДЪР СКАНДАЛ: Фондацията с шоуто с драг кралиците атакува българските училища - пита децата гейове или лесбийки са. А прокуратурата...

Акценти

ГЪРМИ НОВ ДЖЕНДЪР СКАНДАЛ: Фондацията с шоуто с драг кралиците атакува българските училища - пита децата гейове или лесбийки са. А прокуратурата...

302143
на 30.07.2024
ГЪРМИ НОВ ДЖЕНДЪР СКАНДАЛ: Фондацията с шоуто с драг кралиците атакува българските училища - пита децата гейове или лесбийки са. А прокуратурата...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Поредната джендър провокация на ЛГБТ-организацията "Сингъл Степ", която преди време се прочу с шоуто с драг кралици, спонсорирано от Национален фонд "Култура", отива в прокуратурата. 

препоръчано

Да изпрати сигнал се ангажира лидерът на "Възраждане" Костадинов Костадинов, след като фондацията обяви мащабно национално проучване за състоянието на децата с различна сексуалност в училищата. 

Проучването обхваща българските училища, като целта му е да установи "преживяванията на ЛГБТИ+ лесбийки, гейове, бисексуални, транс, интерсексуални и всички, които не са хетеросексуални и/или не цисджендър".

Сред задаваните въпроси е дали в часовете се говори за различната сексуалност, дали ЛГБТИ идентичността на учениците е разкриван от учител или член на администрацията пред родител без разрешение, дали се говори за трансджендър исторически персонажи, дали съответните училища имат програма за сексуалността на децата и прочие джендъризми.

"Ето едно извращение, за което ще се погрижа да бъде ликвидирано още в зародиш

Като председател на парламентарната комисия по демографска политика, децата и семейството ще изискам цялата информация за фондацията, провеждаща подобни "инициативи" сред децата, и след това ще сезирам прокуратурата", избухна в социалната мрежа Костадин Костадинов. 

Скритата цел на въпросното проучване най-вероятно е свързана с последващо искане в българските училища да бъде въведена ЛГБТ-програма.

Скандалното е, че организацията "Сингъл Степ", която стои зад тази акция, е същата, която получи финансиране от Национален фонд "Култура", за да ограницира ЛГБТ шоу с учатието на драг кралици - мъже, които влизат в провокативни женски образи. Това се случи докато фондът бе под контрола на Сава Драгунчев.

През 2022 г. "Сингъл степ" кандидатства за подкрепа и спечели финансиране в размер на 77 046 лв. за 2023 г. по програмата "Възстановяване и развитие на частни културни организации" в категорията "Културно предприемачество". Предприятието се занимава с множество интердисциплинарни проекти, свързани с ЛГБТ общността в България.

Финансирането се извърши по времето на служебния министър на културата Велислав Минеков. Директор на НФК тогава бе Мирена Танева, а парите бяха дадени в мандата на наследника ѝ Сава Драгунчев. 

След като гръмна скандалът Министерството на културата начело с Найден Тодоров назначи проверка.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК