ГЪРМИ СКАНДАЛ! Регионалното министерство с остра позиция срещу Кирил Петков, той привидя дългата ръка на Борисов. А младежите на ГЕРБ… (СНИМКИ)

Акценти

ГЪРМИ СКАНДАЛ! Регионалното министерство с остра позиция срещу Кирил Петков, той привидя дългата ръка на Борисов. А младежите на ГЕРБ… (СНИМКИ)

223170
на 17.08.2024
ГЪРМИ СКАНДАЛ! Регионалното министерство с остра позиция срещу Кирил Петков, той привидя дългата ръка на Борисов. А младежите на ГЕРБ… (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Страшен скандал гърми между Кирил Петков и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. След като в петък следобед лидерът на ”Промяната” се похвали във фейсбук, че е провел среща в АПИ за напредъка на проекта за пътя София-Владя-Перник, от МРРБ  разпространиха остра позиция срещу Петков.

препоръчано

Ето какво гласи тя:

Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти.

Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери. Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната. Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин.

Правим и следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура“: г-н Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите. Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми.

Сагата не приключи обаче дотук, тъй като в полунощ Петков публикува пост, в който твърди, че Бойко Борисов е звънял в МРРБ притеснен, за да издейства позицията на ведомството.

В отговор Младежи ГЕРБ и областният координатор на партията Никола Николов взеха на подбив лидера на ”Промяната”.

Вижте хронологията на събитията:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК