ГЪРМИ СКАНДАЛ: Руди Гела финално врътна далавери с бързи и закрити конкурси за наемане на държавна собственост в спорта

Акценти

ГЪРМИ СКАНДАЛ: Руди Гела финално врътна далавери с бързи и закрити конкурси за наемане на държавна собственост в спорта

63357
на 01.08.2022
ГЪРМИ СКАНДАЛ: Руди Гела финално врътна далавери с бързи и закрити конкурси за наемане на държавна собственост в спорта
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалният министър на спорта Радостин Василев, по-известен като Руди Гела, завъртя финални за мандата си далавери с бързи конкурси за наемане на държавна собственост, свързана със спорта, чиито победители ще се определят на закрито заседание. Сроковете за реализирането на процедурите са едва 14 дни.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Това установи ПИК при прегледа на регистъра за въпросните процедури.

Конкурсите от последните дни са на Държавното дружество към спортното министерство "Академита 2011" ЕАД.

На 27 юли 2022 г. е обявен конкурс за наем на "търговски обект - кафе" на първия етаж в спортен комплекс "Академика IV км". Наемната цена е 330 лв., а инвестицията за 10-годишен период е едва 39 600 лв. При това първият месец от отдаването под наем е гратисен. Победителят ще се решава на закрито заседание.

На 28 юли 2022 г. е обявен конкурс, който също трябва да приключи в 14-дневен срок, за търговски обект "кафе-бар" на партера на "Зимен дворец на спорта". Там пък е посочена наемна цена от 300 лв. и инвестиция за 10 години от едва 35 000 лева. Победителят на този конкурс ще се уреди с 3-месечен гратисен период и разбира се, също ще бъде излъчен на закрито заседание.

На 21 юли 2022 г. пък по същата сгъстена схема е обявена процедура за отдаване под наем на почивна база "Академика Щъркелово гнездо", язовир "Искър" с обща застроена площ 1 799 кв. м., а общата площ на базата е 9 835 кв. м.

Наемът, който ще плаща победителят в конкурса, е само 1 лев по-висок от размера на застроената площ - 1 800 лева. Срещу това трябва да инвестира 100 000 лева за 10 години. Но за сметка на това пък през първите 2 години няма да плаща наем. А кой ще е той, също ще се реши на закрито заседание.

Да му мислят следващите управляващи със заробващите клаузи за гратисни периоди, които ще поставят държавното дружество "Академика 2011" на колене и на ръба на финансов колапс.

На 18 юли 2022 г. такъв бърз конкурс е обявен и за "Сердика спортни имоти" ЕАД. Става дума за отдаване под наем на десетки имоти. А въпросният конкурс беше спрян именно от Руди Гела заради съмнения за далавери.

На 13 юли пък шефът на "Национална спортна база" ЕАД Венцислав Петков - близък авер на Руди Гела, назначен на поста от него и засечен да пирува заедно с него и знойни дами в един от най-скъпите барове на Халкидики - "Мамалука", е врътнал конкурсна процедура за банки, които да обслужват държавното дружество през следващите - забележете! - 3 години. От което излиза, че ръководството, изкарало начело на въпросното дружество едва 4-5 месеца, предопределя бъдещата му работа през следващите 3 години.

Едва ли в Плевен случайно наричат Венцислав Петков Лихваря.

Към всичко това се добавя и неуреденият въпрос със стадиона на ЦСКА, забатачен от Руди Гела, въпреки че спортният клуб наля милиони в Министерството на спорта.

Изобщо, 8-месечното пребиваване на отцепника от партията на Слави Трифонов - Радостин Василев, съсипал и парламентарната му група, начело на ведомството очевидно ще отвори много работа не само на новия служебен спортен министър, но и на прокуратурата. Особено като се има предвид, че вече е неин клиент по жалби, подадени пред обвинителите.

Според запознати финансовите потоци към скандалния бивш спортен министър за създаването на уж гражданската му структура, с която да продължи да пребивава в политиката, коалирайки се с ПП, рязко са секнали. Затова той е прекратил мишкуването си из партията на Слави. А освен това е получил и категоричен отказ от страна на лидерите на юридически несъществуващата ПП Кирил Петков и Асен Василев да се коалират с него.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Депутати си разменят обвинения в простащина по Закона за хазарта СКАНДАЛ В НС! Депутати си разменят обвинения в простащина по Закона за хазарта
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК